Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εστίασε στην επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα. «Η ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών κρίνεται επιτακτικά αναγκαία, καθώς η νέα μετάλλαξη είναι η πιο επιθετική απ’ όλες.  Στοχεύει όσους δεν εμβολιάστηκαν, αλλά μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια. Γιατί η γενική ανοσία περνάει μέσα από την ανοσία του καθενός μας. Και οι ανεμβολίαστοι θα παραμένουν αναμεταδότες του ιού», τόνισε η κ. Πελώνη, ενώ συμπλήρωσε ότι «το όπλο που μας θωρακίζει απέναντι στον ιό και τη νέα μετάλλαξη είναι ο εμβολιασμός.»

Αφού αναφέρθηκε στην Κάρτα Ελευθερίας, την οποία λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για τα νέα μέτρα που θα δίνουν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, κάτι που επίσης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Προετοιμάζεται ταυτόχρονα και θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών ένα πλαίσιο κανόνων που θα αφορά ελεγχόμενες δραστηριότητες, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπου θα δίνονται μεγαλύτερες διευκολύνσεις και δυνατότητες σε όσους είναι εμβολιασμένοι, να κινηθούν, τόσο σε κλειστούς χώρους, όσο και σε ανοιχτούς χώρους έντονου συγχρωτισμού.»

Ο προβληματισμός που υπάρχει στην κυβέρνηση σχετίζεται με το γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές όπου ο εμβολιασμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ο κίνδυνος τοπικών εξάρσεων -ιδίως ενόψει της εισβολής της μετάλλαξης «Δ»- είναι σοβαρός. «Αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με το τι συνέβαινε πριν από εννέα μήνες, υπάρχει επιλογή. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένειά του, αλλά και απέναντι στην κοινωνία», ξεκαθάρισε η κ. Πελώνη μιλώντας για τη δυνατότητα των πολιτών να βρουν άμεσα εμβόλιο και κυρίως προτρέποντας να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που μπορεί να ασκήσουν κόμματα της αντιπολίτευσης για την προπληρωμένη Κάρτα Ελευθερίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: «Όσοι διαφωνούν με αυτό το μέτρο να μας πουν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν, να μην πάρουν τα χρήματα και να μην ενισχύσουν με αυτά τους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.»

ΠΗΓΗ