Για την προμήθεια των μαχητικών Rafale, μετά του συναφούς εξοπλισμού και των υπηρεσιών υποστήριξης, ενημέρωσε τα μέλη της ειδικής διαρκούς επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μετά την ενημέρωση, ο υπουργός τόνισε ότι η διαρκής επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων ενημερώθηκε «σχετικά με την αναγκαιότητα – σκοπιμότητα υλοποίησης των νέων προγραμμάτων απόκτησης έξι καινούριων και 12 μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, των όπλων τους αλλά και των συμβάσεων εν συνεχεία υποστήριξής τους».

«Σε συνέχεια της ομιλίας που απηύθυνε ο πρωθυπουργός, αλλά κι εγώ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψήφιση του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού του 2021, κάναμε ένα ακόμα βήμα προς τη δρομολόγηση με όλα τα θεσμικά μέσα των διαδικασιών προμήθειας νέων μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία θα αποτελέσουν τη στρατηγική επιλογή της Πολεμικής Αεροπορίας για τη διατήρηση συνθηκών υπεροχής στους αιθέρες» πρόσθεσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Σκοπός μας», υπογράμμισε ο υπουργός, «μέσω της προμήθειας των Rafale, καθώς και των συναφών δράσεων που δρομολογούνται, είναι η αναβάθμιση του εθνικού συντελεστή στο συσχετισμό ισχύος και η μέγιστη δυνατή αποτρεπτική ικανότητα».

«Έχουμε μπροστά μας προκλήσεις και στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε σε κάθε πτυχή θωράκισης των Ενόπλων Δυνάμεων και υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το επιβάλλουν οι συγκυρίες να τα ολοκληρώσουμε» συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ειδικά για τα Rafale, μετά τη σημερινή ενημέρωση της επιτροπής εξοπλισμών «δρομολογείται πλέον η προμήθεια των νέων μαχητικών που θα προσδώσουν στρατηγικό πλεονέκτημα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» κατέληξε ο υπουργός.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΗΓΗ