Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, μετά την οικογενειακή φωτογραφία στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των συνεχιζόμενων προκλητικών δηλώσεων από πλευράς Αγκυρας το τελευταίο διάστημα, οι Υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία, στις Βρυξέλλες, καθώς συμμετέχουν και οι δύο στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Αμυνας ο Ακάρ ήταν αυτός που προσέγγισε τον Ελληνα υπουργό Άμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε στον Ακάρ ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά αν συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική τόσο στη ρητορική όσο και στο πεδίο. Δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα τόσα και να κάνει και υπερπτήσεις και παραβιάσεις». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ακάρ δεν μίλησε καθόλου, μόνο άκουγε τον Έλληνα υπουργό.

Βόρεια Μακεδονία: Χειραψία και σύντομη συνομιλία Δένδια-Τσαβούσογλου

Χειραψία και σύντομη συνομιλία «κοινωνικού χαρακτήρα» είχε, στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022», που πραγματοποιείται στην Αχρίδα.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)

ΠΗΓΗ