Σε αναμονή του τηλεοπτικού μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα, για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και τις κινήσεις της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, έχει ως στόχο «να σώσουμε περισσότερους ανθρώπους, να κρατήσουμε οικονομία και κοινωνία ανοιχτές, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη» και τόνισε ότι «γίνεται προσπάθεια κάθε μέρα για την ανάσχεση της πανδημίας».

Μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όπως ανάφερε ο κ. Οικονόμου,  ο πρωθυπουργός το πρωί υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης ιδιωτικών γιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ε.Σ.Υ.

«Η πανδημία επιμένει και δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την Πατρίδα μας, η αντιμετώπιση και υπέρβαση των οποίων απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και προσήλωση στον στόχο. Αυτό είναι που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνησή μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο, στην άνοδο του πληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων με την Ελλάδα να κατατάσσεται τον Οκτώβριο στην τρίτη θέση με το χαμηλότερο πληθωρισμό, καταγράφοντας αύξηση 2,8%, την ώρα που ο μέσος όρος της Ε.Ε. ήταν 4,4%, στη μείωση της ανεργίας αλλά και στην επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη. «Οι πράξεις αυτές είναι απαράδεκτες και ελπίζουμε την ίδια άποψη να έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα να την υποστηρίζουν και δημόσια», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για την αποτίμηση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, εστίασε στην απαγόρευση εισόδου στο χώρο του ιδρύματος της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, τονίζοντας ότι ήταν απαράδεκτη η εικόνα με το στεφάνι του ελληνικού κοινοβουλίου να είναι πεταμένο στο οδόστρωμα και έκανε λόγο για φασιστικές νοοτροπίες που ευδοκιμούν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

ΠΗΓΗ