Μήνυμα για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του 22ου Συνεδρίου Capital Link Invest in Greece. Πρόκειται για ένα ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τη συμμετοχή μεγάλων επενδυτικών τραπεζών και φέτος –λόγω της πανδημίας- έγινε διαδικτυακά.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο και στις μεταρρυθμίσεις που προχωρούν, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον. «Πιστεύω ακράδαντα πως αξίζει στην Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της χάραξης των πολιτικών σε διεθνές επίπεδο. Και είμαι σίγουρος πως με την υποχώρηση της πανδημίας, η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών, έχοντας πετύχει μια γρήγορη ανάκαμψη η οποία θα ενισχύεται από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικά για το θέμα των προτεραιοτήτων που έχει, τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει να διασφαλίζει ότι οι θέσεις εργασίας θα διαφυλαχθούν και ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς υποψήφιους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην ελληνική οικονομία αλλά και προς τους εργαζόμενους από άλλες χώρες να πάρουν την απόφαση να εργαστούν από την Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη τα φυσικά της πλεονεκτήματα και τα κίνητρα που προσφέρει. «Εισαγάγουμε και μια σειρά φορολογικών κινήτρων για τους Έλληνες της διασποράς, αλλά και τους ξένους που επιλέγουν να εργαστούν από την Ελλάδα. Διαθέτουμε μια σημαντική, παγκόσμια δεξαμενή ταλέντου που μπορούμε να αξιοποιήσουμε με στόχο να προσελκύσουμε επενδύσεις και να ενισχύσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο κομμάτι των επενδύσεων ο πρωθυπουργός εστίασε σε αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως σε αυτήν της Microsoft που επέλεξε την Ελλάδα για την ανάπτυξη data center, στης Volkswagen που ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνης κινητικότητας και ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αστυπάλαια, αλλά και στην επένδυση που προχωρά η Pfizer, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει ένα δεύτερο κόμβο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επίσης για τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, αλλά και στην ψηφιοποίηση του δημοσίου, με στόχο τον μετασχηματισμό του κράτους και τη διευκόλυνση του πολίτη. «Απλοποιούμε και ψηφιοποιούμε πολυάριθμες υπηρεσίες και διαδικασίες που απαιτούσαν φυσική επαφή. Η ψηφιοποίηση του κράτους είναι το βασικό όχημα για την άρση των εμποδίων και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Και η ψηφιακή εκπαίδευση διασφαλίζει την πρόσβαση σε όλους», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο 5G που πολύ σύντομα θα είναι λειτουργικό σε μεγάλες πόλεις, στις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και στην σπουδαιότητα του Ταμείου Ανάκαμψης για την «επόμενη μέρα» της χώρας.

ΠΗΓΗ