Ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όχι όμως και από το κόμμα, ακόμη. Ή θα τον διώξουν ή θα φύγει μόνος του. Μπορεί και να το έχει προγραμματίσει.

Όπως και να έχει, είναι αλήθεια ότι είχε προειδοποιηθεί με «κίτρινη κάρτα» από τον Πρωθυπουργό, όμως ήταν η οργισμένη παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια που οδήγησε στην απόφαση του κ. Μητσοτάκη. 

Αναπόφευκτα προκύπτουν ορισμένοι προβληματισμοί. Ο κ. Μπογδάνος ήξερε ότι βρισκόταν «υπό παρακολούθηση» και έχοντας μια στοιχειώδη ευφυΐα, θα μπορούσε να αποφύγει την όποια κακοτοπιά τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Όμως έπραξε ακριβώς το αντίθετο, κινήθηκε προκλητικά και προβοκατόρικα, λες και επιζητούσε αυτή την εξέλιξη. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάτι ετοιμάζει ή για κάπου ετοιμάζεται, επιλογές υπάρχουν.

Μερικοί συνδέουν την κίνηση αυτή με την πρόσφατη επανεμφάνιση του Πάνου Καμμένου, υποστηρίζοντας πως και αυτή δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός αλλά υποκρύπτει κάτι. 

Θα δούμε λοιπόν κάποιο νέο κόμμα ή πολιτικό μόρφωμα; Σύντομα θα το μάθουμε. 

Όπως και να έχει η υπόθεση Μπογδάνου έβλαψε τη ΝΔ. 

Ανοιξε και πάλι μια συζήτηση για τη σχέση της ΝΔ με την ακροδεξιά και τα «βαρίδια» που αυτή έχει όπως αφήνουν να εννοηθεί οι πολιτικοί της αντίπαλοι. 

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα και τάσεις αμφισβήτησης του επικεφαλής του κόμματος από «Καραμανλικούς» και «Σαμαρικούς». 

Την ίδια ώρα, όλοι εξαίρουν τη στάση του κ. Δένδια απέναντι στον κ. Μπογδάνο, στάση που υποχρέωσε τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στην διαγραφή του τελευταίου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Όμως, όπως διαπιστώνεται,΄ η συζήτηση φουντώνει σχετικά με το προφίλ του υπουργού Εξωτερικών και τον ηγετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στη ΝΔ.

Ο κ. Μπογδάνος, λοιπόν, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπέστη κανένα πλήγμα.

Πλήγμα υπέστη η ΝΔ από τη στιγμή που τον ενέταξε στη δεξιά παράταξη και ακόμη περισσότερο τη στιγμή που ο αρχηγός της κατάλαβε ότι δεν ταιριάζει στο προφίλ που επιδιώκει να πετύχει για το κόμμα του και το άνοιγμα που επιχειρεί προς το κέντρο και αριστερότερα αυτού. 

Όλα αυτά ενώ η αντιμετώπιση της πανδημίας κάθε άλλο παρά θετικά εξελίσσεται, με το αντιεμβολιαστικό κίνημα να προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και να απειλεί τη συνοχή της κοινωνίας, τη στιγμή μάλιστα που συζητείται η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου και λίγες ώρες πριν τεθεί η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, εν μέσω νέων απειλών και αμφισβητήσεων από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ