RENAULT

«Van της χρονιάς 2022» τα νέα Renault Kangoo Van και Mercedes-Benz Citan

Μετά τα επαγγελματικά Renault: Master (1998), Trafic (2002) και Kangoo Z.E. (2012), το νέο Renault Kangoo Van γίνεται το 4ο μοντέλο της γαλλικής μάρκας που κερδίζει το βραβείο IVOTY, ως «Van της χρονιάς 2022».

Βέβαια, την ίδια διάκριση κατέκτησε και το Mercedes-Benz Citan, καθώς τα δύο μοντέλα μοιράζονται πάτωμα και τεχνικά μέρη.

Η κριτική επιτροπή 24 Ευρωπαίων δημοσιογράφων, ανέδειξε τα δύο μοντέλα ως τα καλύτερα LCV από τα 14 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, από 11 μάρκες, που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Με την πλαϊνή πόρτα «Open Sesame by Renault» που ανοίγει συρόμενη, και εκτείνεται σε 1,45 μέτρα, και χωρίς μεσαία κολόνα από τη δεξιά πλευρά, το ολοκαίνουργιο Kangoo Van απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς στόλους, εμπόρους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με υψηλές απαιτήσεις που αναζητούν ένα εξατομικευμένο όχημα με τεχνολογία και καινοτομία που να ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές ανάγκες τους. 

Το καινοτόμο van, φέρει το «Easy Inside Rack», μια αναδιπλούμενη εσωτερική σχάρα για την ασφαλή αποθήκευση μακριών αντικειμένων ψηλά και καλύτερη χρήση του κύριου αποθηκευτικού χώρου. Η βασική έκδοση έχει χωρητικότητα αποθήκευσης έως 3,9 κυβικά μέτρα, μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 600 κιλά που μπορεί να αυξηθεί στα 800 κιλά (προαιρετικά) και ικανότητα ρυμούλκησης 1 500 κιλά.

Το μοντέρνο και εργονομικό εσωτερικό έχει αποθηκευτικό χώρο 60 λίτρων και προαιρετικά καθίσματα για έως και τρεις ενήλικες στο κόκπιτ. Μάλιστα, η πλάτη του μεσαίου διπλώνει και μετατρέπεται σε τραπεζάκι. Διαθέτει συνδεσιμότητα τελευταίας τεχνολογίας με το νέο σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK με οθόνη 8 ιντσών, έξυπνη βάση σύνδεσης smartphone, ασύρματο φορτιστή 15 W, κάρτα-κλειδί Renault hands-free για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση, δύο θύρες USB και δύο πρίζες 12 βολτ.

Εφοδιάζεται με 12 τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδηγού ADAS, και διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe και πετρελαίου 1.5 Blue dCi, που συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια 6 ταχυτήτων ή αυτόματα κιβώτια EDC 7 ταχυτήτων, καθώς και με δύο κινητήρες Ecoleader με περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου στα 4,8 λίτρα/100 χλμ. (πετρέλαιο) και 6,1 λίτρα/100 χλμ. (βενζίνη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την άνοιξη του 2022 θα προστεθεί μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Van Kangoo.





ΠΗΓΗ