Shamil Zhumatov via REUTERS

A bartender takes a bottle of Johnnie Walker whisky in Almaty, Kazakhstan June 22, 2017. REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Η Diageo ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επενδύει 75 εκατομμύρια δολάρια (65 εκατ. ευρώ) στην κατασκευή αποστακτηρίου στην Κίνα μέσα στο 2022, για την παρασκευή του πρώτου single-malt ουίσκι κινεζικής προέλευσης. Η επένδυση αφορά την αξιοποιήση της αυξανόμενης ζήτησης αλκοόλ στη μεγαλύτερη αγορά οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο.

Το 66.000 τ.μ. θα βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία της Γιουνάν και θα αντλεί νερό από την λίμνη Έρχαι.

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών IWSR τα single malt ουίσκι είναι ένα από τα λίγα ποτά που απολαμβάνουν οι Κινέζοι καταναλωτές στο σπίτι ή σε μικρές ομάδες, με τον όγκο κατανάλωσης να αυξάνεται κατά 20% το 2020, προσθέτοντας ότι είναι επίσης το προτιμώμενο ποτό σε καθημερινή βάση μεταξύ μεγάλου αριθμού μιλένιαλς.

Σημαντικό ρόλο στις αυξημένες πωλήσεις αλκοολούχων ποτών έχει παίξει η εξοικονόμηση χρημάτων από τους καταναλωτές λόγω των περιορισμών στα ταξίδια από τον κορονοϊό.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία παραγωγής ουίσκι Johnnie Walker ανέφερε ότι η διψήφια αύξηση στις πωλήσεις των σκωτσέζικων ουίσκι κατά την δημοσιονομική περίοδο του 2021, που έληξε στις 30 Ιουνίου, συνέβαλε σε άνοδο 38% στις καθαρές πωλήσεις σε ολόκληρη την Κίνα.

«Η ζήτηση για ουίσκι αυξάνεται ραγδαία μεταξύ των καταναλωτών της μεσαίας τάξης που επιθυμούν να ανακαλύψουν και να απολαύσουν περαιτέρω εκλεκτά ουίσκι», δήλωσε ο Σαμ Φίσερ, πρόεδρος της Diageo Asia Pacific and Global Travel.

Να σημειωθεί ότι το νέο αποστακτήριο, με την επωνυμία Diageo Eryuan Malt Whisky Distillery, θα έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.





ΠΗΓΗ