Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη, επισκέφθηκε την Τετάρτη, 7 Απριλίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Εκεί είδαν και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Ιωάννη Γκόλια, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Νίκο Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο του ΟΣΥ, Βασίλη Ξυπολητά και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, για την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου και τη σταδιακή προσθήκη των 300 λεωφορείων με leasing, κατά προτεραιότητα στις γραμμές, όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

«Από την Παρασκευή, σταδιακά, 300 νέα λεωφορεία που προμηθευτήκαμε με leasing θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας. Θα προστεθούν στοχευμένα, ξεκινώντας από 14 επιβαρυμένες γραμμές. Αυτό πρακτικά σημαίνει έως και 30 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα σε καθεμία από αυτές τις γραμμές», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισήμανε πώς «όταν βγουν και τα 300 λεωφορεία, τα οποία φυσικά σταδιακά θα ενισχύσουν και άλλες γραμμές, θα έχουμε συνολικά άλλα 3.500 με 4.000 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, που θα προστεθούν στα ήδη 3.000 περισσότερα που έχουμε σήμερα σε σχέση με πριν λίγους μήνες».

Παράλληλα, έχει γίνει ανάταξη του στόλου με επισκευές και συντήρηση σε 100 λεωφορεία, ενισχύθηκε ο στόλος με 200 οχήματα μέσω συμφωνίας με ΚΤΕΛ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις προσλήψεις, με 609 άτομα και βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια 800 νέων λεωφορείων.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών





ΠΗΓΗ