«Είμαστε σε “mood” εξαγορών» δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους την Τρίτη.

Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης για την, δραστηριοποιούμενη στον χώρο της πιστοποίησης επαγγελματικών/γλωσσικών δεξιοτήτων, και (πλέον) πλαισίων βέλτιστων πρακτικών, PeopleCert- η αποτίμηση της οποίας ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, φέρνοντάς την στην κατηγορία των «μονόκερων» (unicorns) μετά την επιχειρηματική συμφωνία της εξαγοράς της βρετανικής Axelos, που αναδείχθηκε από την Bank of America και τα Global Banking &Finance Awards ως το καλύτερο Deal of the Year Greece 2022– «ό,τι κάνουμε, θα είναι παγκόσμιο», σημειώνοντας ότι οι ενδεχόμενες νέες εξαγορές θα μπορούσαν να αφορούν είτε άλλους αντίστοιχους φορείς του σχετικού χώρου, είτε φορείς που θα παρείχαν στην PeopleCert μια «τεχνολογική υπεροχή σε κάποια πράγματα που κάνουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Special Edition: Ο Βύρων Νικολαΐδης και η πιστοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

«Δεν περιοριζόμαστε στην πιστοποίηση», σημείωσε, ενώ, ερωτηθείς για το ύψος μιας τέτοιας εξαγοράς, είπε χαρακτηριστικά πως «αν βρούμε τον σωστό παίκτη, το budget είναι απεριόριστο…αν αξίζει θα βρούμε τα χρήματα».

Ως προς την πορεία της PeopleCert, ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε πως υπάρχει ανάπτυξη της τάξης του 40% ετησίως, σε επίπεδο τζίρου και EBITDA, προσθέτοντας πως στόχος είναι να διατηρηθούν αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης και τα επόμενα χρόνια, με απώτερο στόχο να γίνει η PeopleCert «decacorn» (αποτίμηση 10 δισ.), κάτι για το οποίο προέβλεψε πως θα μπορούσε να συμβεί εντός μιας δεκαετίας.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη είσοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, είπε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή στο Nasdaq, τονίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει «ό,τι ώρα θέλουμε»- διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για κάτι τέτοιο, ούτε λόγος για βιαστικές κινήσεις, καθώς την παρούσα στιγμή «δεν συμφέρουν οι αποτιμήσεις».

Σημειώνεται πως ο όμιλος διαχειρίζεται και αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο μεθοδολογιών βέλτιστων πρακτικών (best practices) παγκοσμίως στη διαχείριση έργου (PRINCE2) καθώς και στη διαχείριση IT και ψηφιακών υπηρεσιών (ITIL)- και σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Νικολαΐδης, υπογράμμισε πως μια νέα εξαγορά θα μπορούσε να κινείται σε παρεμφερές πλαίσιο, ενώ τόνισε πως τα πλεονεκτήματα θα ήταν μεγάλα και για την Ελλάδα ως προς τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της λειτουργικότητας ελληνικών επιχειρήσεων και κρατικών οργανισμών.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της PeopleCert, στόχος είναι ο όμιλος να «συμβάλει στη φήμη της Ελλάδας ως κεντρικού επενδυτικού προορισμού και παγκόσμιου τεχνολογικού hub βέλτιστων πρακτικών για την ανάπτυξη και αναβάθμιση δεξιοτήτων», με τη χώρα να μετατρέπεται σε ένα «παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. H υιοθέτηση τέτοιων frameworks/ μεθοδολογιών, είπε, θα βοηθούσε το ελληνικό Δημόσιο να «αλλάξει εποχή», με την κυβέρνηση να γίνεται πιο αποτελεσματική στη λειτουργία της και προσθέτοντας πως έχουν υπάρξει σχετικές επαφές και «ακούνε θετικά».





ΠΗΓΗ