Τα κράτη μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ωστόσο, δεν συμφώνησαν σχετικά με τους όγκους ή το χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση στην έκτακτη συνάντησή τους, δήλωσε ο Χιντετσίκα Κοϊζούμι, ο διευθυντής του τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

″Υπό το πρίσμα της τρέχουσας κατάστασης… οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του ΔΟΕ συμφώνησαν για την ίδια την πρόσθετη αποδέσμευση, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τον συνολικό όγκο και την κατανομή κάθε χώρας”, είπε ο Κοϊζούμι στους δημοσιογράφους.

«Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν μεταξύ της γραμματείας του ΔΟΕ και των χωρών μελών», είπε, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες θα μπορούσαν να συμφωνηθούν «μέσα στην επόμενη εβδομάδα περίπου».

Ο 31μελής ΔΟΕ που εκπροσωπεί τα βιομηχανικά έθνη αλλά όχι τη Ρωσία προήδρευσε για τελευταία φορά στη μεγαλύτερη συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαίου στην ιστορία της την 1η Μαρτίου, σχεδόν 62 εκατομμυρίων βαρελιών, περίπου τα μισά από τα οποία συνεισφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.





ΠΗΓΗ