Ο Ιούνιος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Μήνας Υπερηφάνειας (Pride month) και το Σάββατο 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η μεγάλη Athens Pride παρέλαση στο Σύνταγμα. Πριν από την παρέλαση όμως, η LGBTQ κοινότητα έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα.

Ωστόσο, όσον αφορά τον τομέα που με αφορά, καμία από αυτές τις εκδηλώσεις δεν είναι για την συμβολή της διαφορετικότητας στην επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία και την καινοτομία. Η αποδοχή της διαφορετικότητας όμως χτίζεται με πολλούς τρόπους και ένας από αυτούς είναι η παραδοχή της συμβολής της διαφορετικότητας στην οικονομική ανάπτυξη.

Η βιβλιογραφία πάνω σε αυτό το θέμα είναι μικρή αλλά αναπτύσσεται συνεχώς. Έτσι παραθέτω επιγραμματικά τέσσερις οικονομικούς τρόπους με τους οποίους η αποδοχή των LGBTQ ατόμων συμβάλει στα παραπάνω:

Ουσιαστικά, η LGBTQ κοινότητα προ(σ)καλεί τον επιχειρηματικό κόσμο να εκμεταλλευτεί την θετική συνεισφορά που αποδεδειγμένα μπορεί να έχει στην οικονομική ανάπτυξη. Στο κάτω κάτω «when facts change, I change my mind, what do you do, sir?*»

(ο πιο σημαντικός οικονομολόγος του 20ου αιώνα και αμφιφυλόφιλος)

Μπορείτε να ακολουθήσετε την σελίδα στο Instagram εδώ.





ΠΗΓΗ