Πλέον θα μιλάμε για ITA Airways, όσον αφορά στον ιταλικό αερομεταφορέα, που με αυτό το όνομα και νέα χρώματα, με βαμμένα μπλε τα αεροσκάφη και την ιταλική σημαία στο πίσω φτερό, ανοίγει… φτερά ατενίζοντας το μέλλον ακόμα πιο αισιόδοξα.

Τα σχέδια της εταιρείας καθώς και το πτητικό της έργο, παρουσιάστηκαν στην Αθήνα παρουσία του Pierfrancesco Carino, αντιπροέδρου Διεθνών Πωλήσεων και του Aldo D’Elia, διευθυντή Ανάπτυξης Διεθνών Πωλήσεων, και της τοπικής ομάδας της ITA Airways. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Αυτό που ενδιαφέρει το επιβατικό κοινό, είναι ότι η ITA Airwaysύ από την 1η Ιουνίου, προσφέρει τρεις καθημερινές πτήσεις Αθήνα – Ρώμη / αεροδρόμιο Fiumicino. Επιπλέον, το πρόγραμμα της εταιρείας συμπεριλάβει απευθείας εποχικές πτήσεις τον Αύγουστο από τη Ρώμη / Fiumicino και από το Μιλάνο / Linate προς την Κέρκυρα, το Ηράκλειο και τη Ρόδο (από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο). Επίσης, τον Αύγουστο η Κεφαλονιά θα εξυπηρετείται από τη Ρώμη / Fiumicino και η Θεσσαλονίκη από το Μιλάνο / Linate.

Με πτήσεις διαθέσιμες ήδη από τις 15 Οκτωβρίου 2021, η ITA Airways θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ποιοτική συνδεσιμότητα της Ιταλίας με εγχώριους, διεθνείς και διηπειρωτικούς προορισμούς, ενισχύοντας έτσι τον τουρισμό και το διεθνές εμπόριο. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη σε μια στρατηγική που εστιάζει στην υψηλή εξυπηρέτηση των πελατών, σε συνδυασμό με την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα, στην περιβαλλοντική, κοινωνική και διοικητική προσέγγιση της εταιρείας.

Την καλοκαιρινή περίοδο του 2022, το πρόγραμμα της ITA Airways θα περιλαμβάνει επίσης τους πιο δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς με νέες πτήσεις προς τα νησιά της Ιταλίας, συμπεριλαμβανόμενης της Σαρδηνίας που εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, καθώς και από το Μιλάνο / Linate. Θα έχει και πτήσεις προς την Ισπανία και την Κροατία και εποχικές πτήσεις, τον Αύγουστο, από τη Ρώμη / Fiumicino και το Μιλάνο / Linate, προς Λαμπεντούζα, Παντελερία, Ίμπιζα, Μινόρκα και Μαγιόρκα. Επίσης, τον Αύγουστο, το Ντουμπρόβνικ και το Σπλιτ θα εξυπηρετούνται από το Fiumicino της Ρώμης.

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, θα έχει επίσης ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της ITA Airways για τις ΗΠΑ: πέραν των δρομολογίων προς Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Βοστώνη (ήδη λειτουργούν απευθείας πτήσεις από Ρώμη και Μιλάνο / Malpensa προς τη Νέα Υόρκη), το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την έναρξη του δρομολογίου προς το Λος Άντζελες, από την 1η Ιουνίου, με απευθείας πτήση από τη Ρώμη / Fiumicino.

Επίσης, την καλοκαιρινή περίοδο θα προστεθούν νέες πτήσεις από τη Ρώμη / Fiumicino προς το Μπουένος Άιρες και το Σάο Πάολο, από τις αρχές Ιουνίου, καθώς και προς το Τόκιο, από τις 2 Αυγούστου.

Η καλοκαιρινή σεζόν του 2022 της ITA Airways, περιλαμβάνει 63 νέους προορισμούς, εκ των οποίων 22 είναι εσωτερικού, 34 διεθνείς και 7 διηπειρωτικοί. Χάρη στις συμφωνίες κοινών κωδικών με τους μεγαλύτερους διεθνείς αερομεταφορείς, η ITA Airways συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της μέσω συνεργασιών με άλλους παγκόσμιους αερομεταφορείς – παρέχοντας προνομιακή πρόσβαση στις αγορές που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εταιρεία, πρωτίστως στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς επίσης και στην Αφρική και τη Σαουδική Αραβία.

Οι συμφωνίες χρήσης κοινού κωδικού, παρέχουν στην ITA Airways πρόσβαση σε ολόκληρο το εγχώριο δίκτυο άλλων διεθνών αερομεταφορέων με απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη / Fiumicino και το Μιλάνο / Linate προς τους κόμβους τους. Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν υπογραφεί 24 συμφωνίες κοινής χρήσης κωδικών, για συνολικά περισσότερους από 300 εξυπηρετούμενους προορισμούς, στους οποίους η ITA Airways θα χρησιμοποιεί τους δικούς της κωδικούς.

Αγορές για όλες τις πτήσεις της ITA Airways, μπορούν να γίνονται μέσω του ιστότοπου ita-airways.com, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της ITA Airways ή από ταξιδιωτικά γραφεία και εκδοτήρια εισιτηρίων αεροδρομίων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής δέσμευσής της, η ITA Airways λειτουργεί το «Volare», το νέο πρόγραμμα loyalty, το οποίο είναι προσβάσιμο και για Αμερικανούς πελάτες. Έχει σχεδιαστεί ως ένα «ανοιχτό οικοσύστημα υπηρεσιών και προϊόντων», το οποίο διατίθεται από την ITA Airways και τους συνεργάτες της, παρέχοντας στους πελάτες της έχουν μια μοναδική 360° ταξιδιωτική εμπειρία μέγιστης αξίας. Από τον Μάρτιο, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες που αυξάνουν την ευελιξία και την ευκολία χρήσης του και προσφέρουν στους συχνούς ταξιδιώτες ό,τι επιθυμούν μέσα από ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε αυτούς.

Το Volare στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε σε τέσσερις αξίες της εταιρείας: «Ελευθερία», «Εξατομίκευση», «Επιλογή» και «Σύνδεση».

Το «Volare» είναι ένα πρόγραμμα «σχεδιασμένο στα μέτρα» των πελατών και αποτελείται από τέσσερα αποκλειστικά Club, με αυξανόμενα επίπεδα premiumness και αποκλειστικές υπηρεσίες προτεραιότητας: αυτά είναι τα Smart, Plus, Premium και Executive. Με κάθε αγορά σε πτήσεις ITA, οι πελάτες μπορούν να συγκεντρώνουν τους πόντους που χρειάζονται για να αναβαθμιστούν στο ανώτερο επίπεδο Club και να επωφελούνται από διάφορα προνόμια και υπηρεσίες premium. Επιπλέον, ξεκινώντας από το Club Smart, καθώς αυξάνεται το όριο πρόσβασης, αυξάνεται και το πλεονέκτημα για τον πελάτη όσον αφορά στους πολλαπλασιαστές και στις διαθέσιμες υπηρεσίες.

Αυτή τη στιγμή, το Volare έχει περισσότερα από 361.500 μέλη, εκ των οποίων τα 40.000 είναι μέλη Elite (δηλαδή Club Plus, Premium και Executive). Αρκεί να αναφερθεί ότι το 35% των συμμετεχόντων στην καμπάνια Status Match προήλθαν από ξένες εταιρείες.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στη σύντομη ομιλία της επισήμανε ότι η Ιταλία ανήκει στις πρώτες χώρες – αγορές της Αθήνας. Από τη λειτουργία του αεροδρομίου, έχουν μετακινηθεί περίπου 21 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ το διάστημα 2013-2019, η ανάπτυξη του αεροδρομίου ήταν +107% από την ιταλική αγορά.

Ιωάννα Παπαδοπούλου και Pierfrancesco Carino
Ιωάννα Παπαδοπούλου και Pierfrancesco Carino

Η κίνηση από την Ιταλία είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με 67% επίσκεψη για αναψυχή, 19% για επαγγελματικούς λόγους και 14% για φίλους ή συγγενείς. Επίσης, το 12% κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικών γραφείών, δύο μήνες πριν το ταξίδι, ενώ σε έρευνες αξιολόγησης, με άριστα το 5, με 4,5 οι Ιταλοί δήλωσαν ότι θα ξαναέρθουν στην Αθήνα.

Οι νέες στολές πληρώματος.
Οι νέες στολές πληρώματος.





ΠΗΓΗ