NurPhoto via Getty Images

(Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)

Για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα με ασφάλεια, είναι πιθανό να υπάρξουν απαιτήσεις εμβολιασμού. Σε κάθε περίπτωση, ένα ασφαλές σύστημα για τη διαχείριση των πληροφοριών για τεστ ή εμβολιασμούς COVID-19, θεωρείται σημαντικό. Το IATA Travel Pass είναι μια λύση που μπορούν να εμπιστευτούν τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι κυβερνήσεις.

Το IATA Travel Pass αποθηκεύει κρυπτογραφημένα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων επαληθευμένων αποτελεσμάτων τεστ ή εμβολιασμού στην κινητή συσκευή του ταξιδιώτη. Το IATA Travel Pass βασίζεται επίσης στα υψηλότερα πρότυπα των νόμων περί προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (EU GDPR).

Επίσης, η έρευνα της IATA εν μέσω της κρίσης COVID-19 (Σεπτέμβριος 2020) δείχνει ότι οι ανέπαφες διαδικασίες θα είναι δημοφιλείς στους ταξιδιώτες.

Ηδη, το 70% των επιβατών είχε ανησυχίες σχετικά με την παράδοση του διαβατηρίου, του τηλεφώνου ή της κάρτας επιβίβασής τους σε πράκτορες αεροπορικών εταιρειών ή προσωπικό ασφαλείας.

Το 85% των ταξιδιωτών είπε, επίσης, ότι η επεξεργασία χωρίς επαφή σε όλο το αεροδρόμιο θα τους έκανε να νιώθουν πιο ασφαλείς. Μάλιστα, το 44% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι είναι πρόθυμοι να κοινοποιήσουν προσωπικά δεδομένα.





ΠΗΓΗ