Ισχυρούς, ταξιδιωτικούς δεσμούς έχει αναπτύξει η χώρα μας με τον αραβικό κόσμο, καθώς, εν μέσω πανδημίας, η Wizz Air Abu Dhabi, ο νέος εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε τις πτήσεις της, με την πρώτη πτήση της εταιρείας να προσγειώνεται στην Αθήνα. Το αρχικό αεροπορικό δίκτυο της εταιρείας περιλαμβάνει επίσης και τη Θεσσαλονίκη (από τις 4 Φεβρουαρίου 2021), προσφέροντας αναρίθμητες επιλογές σε όλους όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν προς την κοσμοπολιτική πρωτεύουσα των ΗΑΕ.

Η lowcost αεροπορική εταιρεία, διαθέτει εισιτήρια με τιμές που ξεκινούν από τα 29,99 ευρώ.

Η μητρική εταιρεία Wizz Air, έχει μεταφέρει περισσότερους από 2 εκατ. επιβάτες μέσω του ελληνικού δικτύου της, το οποίο περιλαμβάνει 8 αεροδρόμια και 62 δρομολόγια από το 2004 όταν η εταιρεία ξεκίνησε να πετά στην Ελλάδα. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό σταθμό για την παρουσία της Wizz στην Ελλάδα. Τα νέα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Άμπου Ντάμπι προσθέτουν με αυξητική δυναμική 600 χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας στην αγορά ετησίως και υπογραμμίζουν τη μακροχρόνια δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει στους Έλληνες επιβάτες ακόμα πιο προσιτές και οικολογικές προτάσεις ταξιδιού.

«Στους δύσκολους καιρούς σε όλο τον κόσμο, οι νέες συνδέσεις της WIZZ βοηθούν τις οικογένειες να είναι ενωμένες, δίνουν ώθηση στον τουρισμό και ενισχύουν τους οικονομικούς δεσμούς. Ο νέος σε ηλικία, τελευταίας τεχνολογίας και περιβαλλοντικά φιλικός στόλος μας από αεροσκάφη A321neo, υποστηρίζει τις βιώσιμες και πράσινες αεροπορικές επιχειρήσεις, δίνοντας καθημερινά τη δυνατότητα για χαμηλές τιμές προς το επιβατικό κοινό. Με τα ενισχυμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας στις πτήσεις μας, καλωσορίζουμε τους επιβάτες μας που θα πετάξουν με τον εξαιρετικά σύγχρονο στόλο μας, και θα απολαύσουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της WIZZ», ανέφερε ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, Chief Commercial Officer της Wizz Air/

Η Wizz Air Abu Dhabi, μια κοινοπραξία των ADQ και Wizz Air Holdings plc, ανακοίνωσε αρχικά ένα αεροπορικό δίκτυο που περιλαμβάνει τις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρια, Κουτάισι, Λάρνακα, Οδησσό και Γιερεβάν. Περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν τους επόμενους μήνες.

«Το γεγονός ότι η Αθήνα είναι ο πρώτος προορισμός της νέας εταιρείας. από τη βάση της στο Άμπου Ντάμπι, αποτελεί μια εξαιρετική αναπτυξιακή ενέργεια και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει μια σημαντική νέα προσθήκη στην αγορά μας, με ασφαλείς, βιώσιμες και επιτυχημένες πτήσεις, με το έξοχο προϊόν που προσφέρει η εταιρεία», τόνισε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.





ΠΗΓΗ