Δεν είναι πολλές οι γυναίκες πιλότοι αεροσκαφών και κυρίως από αραβικές χώρες. Ωστόσο, η Emirates δίνει τη δυνατότητα και σε γυναίκες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που θέλουν να γίνουν πιλότοι, να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, όπως η Bayan Al Turabi, που έγινε η πρώτη διεθνώς δόκιμη πιλότος που αποφοίτησε από την ακαδημία Emirates Flight Training Academy.

Η Bayan ενθαρρύνει κι άλλες νέες γυναίκες να αναζητήσουν μία καταξιωμένη
επαγγελματική πορεία στις αερομεταφορές, ή τουλάχιστον να κατανοήσουν ότι,
εφόσον το επιθυμούν και το αποφασίσουν, μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. «Από πολύ μικρή είχα τεράστια επιθυμία να εξερευνήσω τον κόσμο. Καθώς δεν είχα γνωρίσει ποτέ γυναίκα πιλότο, δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσα να διεκδικήσω μια καριέρα στην αεροπορία. Μέχρι που είδα την αδερφή μου να πιλοτάρει αεροπλάνο για πρώτη φορά. Όταν άκουσα τη φωνή της από το μεγάφωνο, παρουσιάστηκε μπροστά μου μια νέα δυνατότητα να συνδυάσω το πάθος μου για τα ταξίδια με μια καριέρα. Το να τη βλέπω να χαράσσει μία επιτυχημένη πορεία με ενέπνευσε και με ενθάρρυνε να ακολουθήσω τα βήματά της».

H πρώτη γυναίκα δόκιμος πιλότος παγκοσμίως που αποφοίτησε από την ακαδημία της Emirates
H πρώτη γυναίκα δόκιμος πιλότος παγκοσμίως που αποφοίτησε από την ακαδημία της Emirates

Οσον αφορά στην ακαδημία, συνδυάζει εκπαιδευτικές τεχνολογίες αιχμής και έναν σύγχρονο στόλο 27 εκπαιδευτικών αεροσκαφών (μονοκινητήρια αεροσκάφη Cirrus SR22 G6 και jet Embraer Phenom 100EV) για την εκπαίδευση αρχάριων δοκίμων. Οι δόκιμοι εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας προσομοιωτές, μονοκινητήρια και πολυκινητήρια αεροσκάφη, και αποκτούν θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τις αερομεταφορές προετοιμάζοντας τους για τη μετάβαση στην αεροπορική βιομηχανία.

Η ακαδημία Emirates Flight Training Academy προσφέρει κάτι περισσότερο από έναεκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, που ισοδυναμούν με 200 γήπεδα ποδοσφαίρου, οι δόκιμοι πιλότοι μπορούν να
επωφεληθούν από αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, 36 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, έναν ανεξάρτητο Πύργο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και έναν ειδικό διάδρομο μήκους 1.800 μέτρων, ώστε να εκπαιδευτούν κατάλληλα και να πετάξουν με επιτυχία, χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.





ΠΗΓΗ