Οι αναλυτές και οι οικονομολόγοι παγκοσμίως επιχειρούν να χαρτογραφήσουν την επίπτωση της πανδημίας, που παρά τους λίγους ευνοημένους, έχει χτυπήσει σχεδόν οριζόντια κάθε δραστηριότητα. Σ’αυτό το πλαίσιο, τα απαγορευτικά στον τουρισμό, την εστίαση, ακόμη και την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων στις πόλεις ανά τον κόσμο, δεν έπληξε μόνον την κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών, αλλά και τις υποδομές για τη πώληση τους, όπως τα ψυγεία!

Ο ελληνικός όμιλος Frigoglass που παράγει επαγγελματικά ψυγεία, με εμπορική παρουσία σε ΗΠΑ, Ασία, Αφρική, Ευρώπη, και εργοστάσια σε Αφρική, Ασία, Ρωσία, Ρουμανία, Ινδία και ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες των μεγάλων εταιρειών ποτών και αναψυκτικών ανά τον κόσμο, βρέθηκε στον «πάγο», καταγράφοντας πτώση πωλήσεων κατά 30% στους 9 μήνες του 2020.

Η πτώση της κατανάλωσης ποτών και αναψυκτικών στα κανάλια διανομής άμεσης κατανάλωσης (δηλαδή εκτός σπιτιού) λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας σε αρκετές από τις αγορές της Frigoglass έχει επιφέρει σημαντική μείωση στις παραγγελίες ψυγείων και γυάλινων φιαλών από τους στρατηγικούς εταίρους (για παράδειγμα την CocaCola), κυρίως το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Παρά τη βελτίωση των τάσεων στο τρίτο τρίμηνο, λόγω του ανοίγματος των σημείων πώλησης, κυριαρχεί μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά στη διάρκεια και στον αντίκτυπο της πανδημίας, καθώς πολλές χώρες έχουν επιβάλει ξανά περιορισμούς για να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σε αυτό το περιβάλλον αγοράς, η εταιρεία εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του έτους θα επηρεαστούν σημαντικά. Συγκεκριμένα το τέταρτο τρίμηνο του 2020, η συγκριτική βάση είναι υψηλή, καθώς τα περυσινά αποτελέσματα ενισχύθηκαν από μία μεγάλη παραγγελία ενός πελάτη του κλάδου επαγγελματικής ψύξης.

Προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες η βιομηχανία λανσάρει στην αγορά νέα ψυγεία που καλύπτουν τις ανάγκες των στρατηγικών εταίρων της σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησής τους και στα κανάλια διανομής τους. Αξιοποιώντας τις λύσεις συνδεσιμότητας, τις ψηφιακές υπηρεσίες και τις ολοκληρωμένες προτάσεις εξυπηρέτησης πελατών (Frigoserve), υποστηρίζει τους πελάτες της μέσω της συγκέντρωσης πολύτιμων δεδομένων μάρκετινγκ και στατιστικής ανάλυσης ώστε να ενισχύσουν την αποδοτικότητά τους, να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του στόλου επαγγελματικών ψυγείων τους και να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της επένδυσής τους.





ΠΗΓΗ