Οι πόλεις του μέλλοντος, θα απέχουν πολύ από τις σημερινές. Η καταπολέμηση του κυκλοφοριακού, καθώς οι μεγάλες πόλεις γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, πληθυσμιακά, περνά μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογιών όπως της αυτόνομης, αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Για να συμβεί αυτό, προϋπόθεση είναι η πλήρης εφαρμογή του 5G, καθώς με τέτοιες υψηλές ταχύτητες μπορούν να λειτουργήσουν τα GPS και όλα τα συστήματα ενός αυτόνομου οχήματος, χωρίς οδηγό, ώστε να κινηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Στην προηγμένη, τεχνολογικά Ιαπωνία και συγκεκριμένα στη Γιοκοχάμα, η Nissan και η NTT DoCoMo, έχουν ξεκινήσει δοκιμές για την αυτοματοποιημένη υπηρεσία αποστολής οχημάτων Easy Ride.

Ουσιαστικά, ο ενδιαφερόμενος προς μετακίνηση πολίτης, καλεί την υπηρεσία, η οποία του αποστέλλει ένα αυτόνομο όχημα, προκειμένου να το μεταφέρει στον προορισμό του.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής, ενώ περίπου 200 μόνιτορ σε δημόσιους χώρους, παρακολουθούν τη λειτουργία του συστήματος κι όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Πάντως, στις δοκιμές αυτές, στη θέση του οδηγού βρίσκεται κάποιος, ο οποίος σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν κάποια συστήματα, να μπορεί να αναλάβει τη διεύθυνση του οχήματος.

 





ΠΗΓΗ