Barcroft Media via Getty Images

Φωτοβολταϊκό πάρκο

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν μονόδρομο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και προς αυτή τη κατεύθυνση κινούνται μεγάλοι, αλλά και μικρότεροι παίκτες του οικονομικού status, διεθνώς.

Στην Ελλάδα, η CeroGeneration, η οποία κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ανάπτυξης φωτοβολταϊκων έργων στην Ευρώπη με περισσότερα από 8GW σε ανάπτυξη και πάνω από 150 έργα, συνεργάζεται με την Wattcrop, μια ελληνική εταιρία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ευρωπαϊκών συμφερόντων, με σκοπό την ανάπτυξη ενός φιλόδοξου χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα, παρέχοντας καθαρή, χαμηλού κόστους ενέργεια σε κοινότητες και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με γνώμονα την ηθική ανάπτυξη έργων με πλήρη διαφάνεια.

Η Cero και η Wattcrop θα αναπτύξουν αρχικά το υπάρχον χαρτοφυλάκιο της Wattcrop, το οποίο ξεπερνάει τα 480MW έργων παραγωγής τα οποία βρίσκονται σε προκατασκευαστικό στάδιο. Η κοινοπραξία στοχεύει στην ανάπτυξη έργων τουλάχιστον 750 MW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, με κύριο στόχο την αξιοποίηση της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς PPAs στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει θέσει στόχο το 61% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, με την ηλιακή ενέργεια να αποτελεί μία από τις κύριες τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου. Συνδυάζοντας την βαθιά τεχνική γνώση και την επενδυτική ικανότητα της Cero με την τεχνογνωσία της Wattcrop, η συνεργασία έχει όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να βοηθήσει την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα.





ΠΗΓΗ