Fabian Kirchbauer via Fabian Kirchbauer Photography

Με εμφανή τα σημάδια του φρεσκαρίσματος, έξω αλλά και μέσα, η ανανεωμένη BMW Σειρά 2 Active Tourer, στη δεύτερη γενιά της, διαθέτει ένα εντελώς νέο εσωτερικό, περισσότερα συστήματα κίνησης, υποστήριξης οδηγού, ελέγχου/λειτουργίας και καινοτομιών συνδεσιμότητας, ενώ θα λανσαριστεί και σε Plug-in hybrid εκδόσεις.

Το λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2022, όμως θα καθυστερήσουν λίγο οι Plug-in εκδόσεις.

Οι πινελιές ανανέωσης παρουσιάζονται στη μεγαλύτερη μάσκα «νεφρών» BMW, φέρει στάνταρ προβολείς full-LED και προαιρετικά Adaptive LED Headlights με λειτουργία φωτισμού στροφής, πιο φαρδιούς ώμους και απολήξεις εξαγωγής ενσωματωμένες στην πίσω ποδιά. 

Fabian Kirchbauer via Fabian Kirchbauer Photography

sdv

Ως προς τις ζάντες αλουμινίου, υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε 16 ή 17 ίντσες, και προαιρετικά σε 19 ίντσες. 

Στην καμπίνα παρατηρούνται οι περισσότερες αλλαγές, με λεπτό πίνακα οργάνων, κυρτή οθόνη BMW Curved Display και «αιωρούμενο» υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πάνελ ελέγχου. Φέρει λιγότερα χειριστήρια και διακόπτες, αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλες ποτηροθήκες και μία υποδοχή νέας σχεδίασης για το smartphone, που μπορεί να φορτίζεται ασύρματα (προαιρετικά).

Πιο άνετη η καμπίνα σε χώρους, με βελτιωμένα καθίσματα και διαιρούμενες πίσω πλάτες 40:20:40, πάγκο που να σύρεται εμπρός κατά 13 εκ., μεταβάλλοντας τον χώρο του εσωτερικού, αλλά και του χώρου αποσκευών (470 λίτρα στο πορτ-μπαγκάζ). Στάνταρ η αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας και προαιρετικός ο ηλεκτρικός κοτσαδόρος.

Fabian Kirchbauer via Fabian Kirchbauer Photography

sdv

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα πλοήγησης BMW Maps, με τέσσερις θύρες USB-C και μία ηλεκτρική παροχή 12V στην κεντρική κονσόλα και τον χώρο αποσκευών, ο έξυπνος, διζωνικός αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, το σπορ δερμάτινο τιμόνι, οι αισθητήρες βροχής με έλεγχο καθαριστήρα παρμπρίζ και αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, η πλήρης σουίτα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, με Park Assist και κάμερα οπισθοπορείας Reversing Assist Camera, ενώ διαθέτει και κεντρικό αερόσακο. 

Η ανανεωμένη BMW Σειρά 2 Active Tourer, θα προσφέρεται με τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις: 223i με ισχύ 160 kW/218 hp (κινητήρας εσωτερικής καύσης 150 kW/204 hp και ηλεκτροκινητήρας 14 kW/19 hp), στην 220i με 125 kW/170 hp (κινητήρας εσωτερικής καύσης 115 kW/156 hp και ηλεκτροκινητήρας 14 kW/19 hp) και με την έκδοση 218i με 100 kW/136 hp. Διαθέσιμη και έκδοση πετρελαίου 218d με ισχύ 110 kW/150 hp.

Οσον αφορά στις δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις, εφοδιασμένες με την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις.

Fabian Kirchbauer via Fabian Kirchbauer Photography

sdv

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Με ελαφρύτερη και συγχρόνως πιο ανθεκτική δομή αμαξώματος, μακρύ μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, οι μηχανικοί βελτίωσαν το σύστημα διεύθυνσης και την γεωμετρία της ανάρτησης, με την προαιρετική να είναι adaptive M με τεχνολογία επιλογής συχνότητας (frequency-selective damping), να συνδυάζεται με σπορ τιμόνι και μειωμένη  απόσταση από το έδαφος κατά 1,5 εκ.

Fabian Kirchbauer via Fabian Kirchbauer Photography

sdv

Εξάλλου, η νέα γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive, για πρώτη φορά σε ένα compact μοντέλο της BMW, βασίζεται στο BMW Operating System 8. Συνδέεται στάνταρ με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display – με προηγμένα γραφικά και δομή μενού – και τον ευφυή ψηφιακό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant με ακόμα περισσότερες ικανότητες. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα BMW Curved Display αποτελείται από μία οθόνη πληροφοριών 10,25” και μία οθόνη ελέγχου 10,7”. Το νέο BMW iDrive βασίζεται στο διαισθητικό έλεγχο αφής και τον έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών.

Καταλήγοντας, τα νέα My Modes συνδυάζουν εξατομικευμένες ρυθμίσεις οχήματος με αντίστοιχους «κόσμους εμπειριών» του εσωτερικού, το σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασίζεται σε cloud και υπάρχει η δυνατότητα για προσωπική eSIM που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G.





ΠΗΓΗ