Action Finance Initiative

Action Finance Initiative

Ένας έμπειρος σεφ που θέλησε να «συστήσει» τη δημιουργική κουζίνα στους επισκέπτες της Λήμνου. Ένα Vegan Cafe που έστησαν δύο νεές γυναίκες, με αγάπη για τον πλανήτη, τα ζώα και την υγεία. Μία ελληνική μαύρη(!) λεμονάδα, ήταν η έμπνευση του Κώστα και του Παντελή, που έδωσαν ένα χαρακτηριστικό  μαύρο χρώμα στον χυμό του λεμονιού, με την προσθήκη ενεργού φυτικού άνθρακα, ο οποίος προέρχεται από τον κέλυφος ινδικής καρύδας.

Είναι τρία από τα success stories που διαφημίζουν οι άνθρωποι της Action Finance Initiative. Είναι μία Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που συστάθηκε για να προσφέρει δικαίωμα στη χρηματοδότηση, παρέχοντας μικροδάνεια μέχρι 12.500 ευρώ και δωρεάν επιχειρηματική καθοδήγηση σε ανέργους και μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, δίνοντας τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας και να αναπτυχθούν.

Με την υπογραφή της Action Aid

Η Action Finance Initiative (AFI) είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2014 στην Αθήνα από την ActionAid Hellas και τη γαλλική οργάνωση ADIE και πλέον δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα μέσω των γραφείων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχοντας ως στόχο την ισότητα οικονομικών ευκαιριών και την καταπολέμηση της ανεργίας, η AFI βοηθάει με μικροδάνεια ανέργους να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και μικροεπαγγελματίες να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους.

Υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, η ΑFI προωθεί την αυτοαπασχόληση, μειώνει την ανεργία και βοηθάει τους επιχειρηματίες να πετύχουν οικονομική ανεξαρτησία, έτσι ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να δημιουργήσουν ανταποδοτικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία. Στα επτά χρόνια λειτουργίας της η AFI έχει εκταμιεύσει πάνω από 5.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση 530 μικρών επιχειρήσεων και ανέργων, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 800 νέες θέσεις εργασίας ενώ 1 στους 2 νέους επιχειρηματίες ήταν πρώην άνεργος και 3 στα 5 εγκεκριμένα εγχειρήματα αφορούν στην ίδρυση νέας επιχείρησης.

Παράλληλα, η AFI βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη, τόσο πριν όσο και μετά τη χρηματοδότηση επιδιώκοντας να προσφέρει στους Έλληνες επιχειρηματίες τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.





ΠΗΓΗ