Ο αεροπορικός κλάδος, όπως επανειλημμένα έχω γράψει, υπέστη τεράστια οικονομική ζημιά και με απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οσον αφορά την Emirates, σε μια συζήτηση που είχαμε με τον διευθυντή της για την Ελλάδα και την Αλβανία, Khalid Al Zarooni, η ζημιά αυτή δεν απέτρεψε από την εταιρεία να αισιοδοξεί, καθώς παρατηρεί θετική εξέλιξη στην κινητικότητα του δικτύου της, αν και θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει ο κλάδος των αερομεταφορών σε επίπεδα προ πανδημίας.

«Στόχος μας, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες, είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στον ελληνικό λαό τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η πρόθεση της Emirates για την Ελλάδα είναι να διατηρήσει τις δυνατότητές της στην ελληνική αγορά, ώστε να συνδεθεί με ακόμη περισσότερους προορισμούς στο δίκτυό της από το Ντουμπάι και όχι μόνο​, αλλά και στην Ασία, την Αυστραλία, την Άπω Ανατολή και την Αφρική. Μέχρι τώρα οι πελάτες στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την Emirates μέσω του κόμβου μας σε 99 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και η εταιρεία στοχεύει να εξυπηρετήσει το 100% των προορισμών του δικτύου της έως το καλοκαίρι του 2021,» ανέφερε ο Khalid Al Zarooni, εννοώντας τους 143 προορισμούς παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση του δικτύου της Emirates, περνά μέσα από την ασφάλεια, για επιβάτες και πλήρωμα. Η εταιρεία ήταν η πρώτη που εφάρμοσε γρήγορα τέστ στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ενώ έχει δεσμευτεί να καλύψει τα ιατρικά έξοδα που σχετίζονται με τον COVID-19, χωρίς κόστος, εάν διαγνωστούν με COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ενώ είναι μακριά από το σπίτι.

 

 

Παράλληλα, προσφέρει διανομή δωρεάν πακέτου υγιεινής που περιέχει μάσκες, γάντια, απολυμαντικά χεριών και αντιβακτηριακά μαντηλάκια σε όλους τους πελάτες, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και υπάρχει εξειδικευμένο πλήρωμα επί του αεροσκάφους για τη διατήρηση της καθαριότητας.

Επίσης, όσοι ταξιδιώτες πρέπει να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω απροσδόκητων καταστάσεων ή ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με το COVID-19, τυγχάνουν πολλών εναλλακτικών επιλογών.

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός, είναι ότι η Emirates έχει επιστρέψει 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της, έπειτα από ακυρώσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19, καλύπτοντας το 90% από τα άνω των 1,4 εκατομμυρίων αιτημάτων επιστροφής χρημάτων από τον Μάρτιο του 2020, ενώ δεσμεύεται να ολοκληρώσει όλες τις επιστροφές χρημάτων.

Αυτή τη στιγμή η Emirates εξυπηρετεί 99 προορισμούς μέσω του κόμβου του Ντουμπάι, που αποτελεί τον κύριο αεροπορικό κόμβο για τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, το Ντουμπάι, αναδεικνύεται σε έναν ελκυστικό προορισμό για διεθνείς επισκέπτες, καθώς από τότε που άνοιξε ξανά για τον τουρισμό, παρατηρήθηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις για τον προορισμό Ντουμπάι στον ιστότοπο emirates.com.

Κι αυτό, διότι το Ντουμπάι ήταν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου που έλαβε τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Εξάλλου, όπως είχα γράψει πρόσφατα, η Emirates SkyCargo, δημιουργεί στο Ντουμπάι, τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για το εμβόλιο, προκειμένου να χρησιμεύσει ως ειδικός κόμβος για την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου, έχοντας πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα πιστοποιημένου χώρου ελεγχόμενης θερμοκρασίας αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων. Συνολικά, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση μπορεί να περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια φιαλίδια εμβολίου, σε εύρος θερμοκρασιών 2-8 βαθμούς Κελσίου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

ΠΗΓΗ