ΟΜΙΛΟΣ SANI / IKOS

.

Προστιθέμενη αξία δημιουργεί στον ελληνικό –και όχι μόνο, πλέον-τουρισμό, ο ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos, ο οποίος επενδύει στην Κρήτη, με μια νέα μονάδα.

Το νέο Ikos Kissamos, με 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2023, προκειμένου να λειτουργήσει τον Μάιο του 2025. Για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200.000 τ.μ., στον κόλπο του Κισσάμου Χανίων, ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα. Η συνολική επένδυση του ομίλου Sani/Ikos στην Κρήτη, θα ξεπεράσει τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Η ανάπτυξη του πολυτελούς resort πέντε αστέρων, Ikos Kissamos, θα δώσει σημαντική ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό της περιοχής Χανίων και της Δυτικής Κρήτης, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου προορισμού, με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, την απασχόληση και την οικονομία. Παράλληλα, θα ενισχύσει την εικόνα όχι μόνο της περιοχής αλλά και της Κρήτης συνολικά, ως ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.

Με απαρχή τη Χαλκιδική και το εντυπωσιακό, πολυβραβευμένο SaniResort, ο όμιλος σκοπεύει να λειτουργεί κάθε χρόνο και ένα νέο ξενοδοχείο. Ηδη έχει επεκταθεί σε Κέρκυρα (IkosDassia το 2018), και Κω (IkosAria το 2019), στην Ελλάδα, ενώ εκτός συνόρων λειτούργησε, έπειτα από εξαγορά, το IkosAndalusia (νέο όνομα) το 2020.

Επίσης, τον Αύγουστο του 2021 προχώρησε σε συμφωνία με τον ισπανικό όμιλο Roxa, για την εξαγορά του Blau Porto Petro στην Mallorca, με στόχο την αναβάθμισή του σε πολυτελές resort πέντε αστέρων, ώστε να λειτουργήσει τον Μάιο 2023 υπό την επωνυμία Ikos Porto Petro, ενώ με την απόκτηση του Alfamar Beach Resort στην Algarve της Πορτογαλίας, ο όμιλος θα λειτουργήσει τον Μάιο του 2024 το νέο Ikos Cortesia, μετά από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση.

Παράλληλα στην Κέρκυρα, ήδη κατασκευάζεται το νέο Ikos Odisia, μετά την εξαγορά του πρώην Club Med, με σκοπό να λειτουργήσει με την αρχή της τουριστικής σεζόν του 2023. Επιπλέον, ο όμιλος Sani/Ikos προχωρά στην ανάπτυξη των υφιστάμενων ξενοδοχείων του, με την περαιτέρω επέκταση τόσο του Ikos Andalusia στη Marbella, όσο και του Porto Sani, στο Sani Resort στην Χαλκιδική.

Μέσω του επενδυτικού του πλάνου, ο όμιλος Sani/Ikos συμβάλλει στην ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Από τις παραπάνω αναπτυξιακές κινήσεις του ομίλου, αναμένεται να δημιουργηθούν συνολικά περισσότερες από 2.600 νέες θέσεις εργασίας την ερχόμενη πενταετία.





ΠΗΓΗ