via Associated Press

Ο Λιονέλ Μέσι χαιρετά κατά την παρουσίαση των παικτών πριν από τον αγώνα ποδοσφαίρου της Γαλλικής Λίγκας 1 μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Στρασβούργου, στο στάδιο Parc des Princes στο Παρίσι, Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021. (AP Photo/Francois Mori)

Η φυγή του Μέσι φέρνει την οικονομική κατάρευση της Μπαρτσελόνα, την ίδια στιγμή που η Παρί Σεν Ζερμέν, αποκομίζει τους καρπούς της απόκτησής του.

Στην Βαρκελώνη, οι χορηγοί και διαφημιζόμενοι της Μπαρτσελόνα, ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο ότι δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους, όπως ήδη έχουν κάνει γνωστό οι Rakuten και Beko.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος και την μείωση των εσόδων από την πτώση των εισιτηρίων και τις πωλήσεις στις φανέλες και στα εισιτήρια διαρκείας, τότε καταλαβαίνουμε εύκολα το μεγάλο πλέον οικονομικό πρόβλημα των Καταλανών.

Τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα της πόλης του Φωτός ανακοίνωσε τη συμφωνία της με το νέο χορηγό της που είναι η Official Cryptocurrency Patner, την εταιρεία δηλαδή των κρυπτονομισμάτων Crypto.com που φυσικά αποδίδεται στην παρουσία του Μέσι και θα φέρει κέρδη της τάξης των 30 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η συμφωνία αυτή ήρθε στο φως της επικαιρότητας, όταν έγινε γνωστό ότι ο Μέσι θα πληρώνεται μέρος της αξίας του συμβολαίου του σε κρυπτονόμισμα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αριθμεί πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες και νίκησε στις διαπραγματεύσεις τις υπόλοιπες που είχαν δείξει ενδιαφέρον.

Λέγεται μάλιστα ότι το εμπορικό τμήμα της ομάδας, έχει ήδη στα σκαριά και συζητά το κλείσμο συμφωνίας με μετάλη εταιρεία αυτοκινήτων που επίσης θα αποφέρει στα ταμεία ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Μέσα στις συμφωνίες που θα κλείσουν είναι αυτές που αφορούν το μανίκι της φανέλας της ομάδας και το ποιος θα τοποθετήσει εκεί το όνομά του, το πίσω μέρος της φανέλας, για τους αγώνες και τις προπονήσεις, αλλά και για την ονοματοδοσία του προπονητικού κέντρου της.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει φτάσει κοντά στο 1 δις. ευρώ, για την ακρίβεια 997.25 εκατ ευρώ περίπου, με πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο να είναι η Μάντσεστερ Σίτι της οποίς το ρόστερ φτάνει το 1.05 δις. ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ρόστερ της δεύτερης σε αξία ομάδας της Μονακό, φτάνει τα 351 εκατ. ευρώ.





ΠΗΓΗ