Μεγαλύτερες προσδοκίες παρουσιάζονται για τη φετινή τουριστική κίνηση της Βορείου Ελλάδος, έπειτα και από την απόφαση της Celestyal Cruises, να χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ως λιμάνι απο-επιβίβασης, δηλαδή homeport.

Ηδη, το κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal έδεσε για δεύτερη φορά στο λιμάνι, προσελκύοντας επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και από τις αναδυόμενες βαλκανικές αγορές.

Σημειώνεται ότι το Celestyal Crystal θα προσεγγίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε εβδομαδιαία βάση, με 30 προγραμματισμένες προσεγγίσεις έως και τις 2 Οκτωβρίου 2022 και σχεδιασμό για περισσότερες από 40 προσεγγίσεις, το 2023.

Στην υποδοχή του Celestyal Crystal, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, εκτιμώντας ότι οι προσεγγίσεις και οι πληρότητες των πλοίων το 2022 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα νούμερα του 2019, δήλωσε ότι: «Φέτος, με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με τη Celestyal Cruises σε εβδομαδιαία βάση στο Κουσάντασι τη Ρόδο, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Σαντορίνη, τη Μήλο και το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ένταξης της πόλης στο διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας. Οι ελληνικές θάλασσες παραμένουν έως τώρα ένας ασφαλής και ιδανικός προορισμός με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες για τους επισκέπτες».

Ο υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι: «Οι αριθμοί μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φετινό καλοκαίρι θα σημειώσουμε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον τομέα του Τουρισμού. Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά για το 2022 επιβεβαιώνει την άφιξη 62 κρουαζιερόπλοιων».

Καταλήγοντας ο καπετάνιος Γεώργιος Κουμπενάς, πρόεδρος Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας και την προβολή νέων προορισμών, επισημαίνοντας για τη Θεσσαλονίκη ότι «Η ιστορικότητα της πόλης, τα πολυάριθμα αξιοθέατα μέσα και γύρω από αυτήν, καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής με την άψογη φιλοξενία και το πολύ καλό φαγητό αποτελούν εχέγγυά για την ικανοποίηση των επισκεπτών κρουαζιέρας. Η οικονομική συνεισφορά των επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι εκκίνησης υπολογίζεται από διεθνείς στατιστικές στα 400 ευρώ ανά επιβάτη».





ΠΗΓΗ