Το πρώτο μεταξύ των πρώτων μοντέλων στις 6 κατηγορίες, που είχε ανακοινώσει προ ημερών, ανέδειξε την Τρίτη, η επιτροπή των 56 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 40 χώρες σε 5 ηπείρους.

Η 8η Μαρτίου δεν επελέγη τυχαία, καθώς γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα της Γυναίκας.

Το Peugeot 308, το οποίο είχε ανακηρυχθεί ως «Καλύτερο Αυτοκίνητο Πόλης» από το Wonen’s Wold Car of the Year, ήταν τελικά αυτό που ψηφίστηκε ως «Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022».

Υπενθυμίζω ότι στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας επιλέχθηκαν τα καλύτερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία, από συνολικά 65 υποψήφια μοντέλα: Peugeot 308 (Καλύτερο Αυτοκίνητο Πόλης), Kia Sportage (Καλύτερο Οικογενειακό SUV), BMW iX (Καλύτερο Μεγάλο SUV), Ford Mach-E (Καλύτερο Οικογενειακό Αυτοκίνητο), Audi e-Tron GT (Αυτοκίνητο Καλύτερων Επιδόσεων) και Jeep Wrangler 4xe (Καλύτερο 4×4).

Στον δεύτερο γύρο, αυτοί οι φιναλίστ χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για την επιλογή του «Γυναικείου Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022».

«Στη φετινή ψηφοφορία, οι βαθμολογίες ήταν πιο κοντά από ποτέ», ανέφερε η Μάρτα Γκαρσία, εκτελεστική πρόεδρος του WWCOTY.

Ανάμεσα στα σχόλια των γυναικών οδηγών, ξεχωρίζουμε:

«Το Peugeot 308 είναι ένα αυτοκίνητο που προσφέρει σχεδόν ό,τι μπορείς να θέλεις σε ένα αυτοκίνητο. Οδηγείται πολύ καλά και είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχει μόνο ένας κινητήρας 1.2 lt κάτω από το καπό των περισσότερων εκδόσεων», είπε η Σάντι Μίρε από τη Νέα Ζηλανδία.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι έχει καλή απόδοση στη μεσαία κατηγορία και ότι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων του είναι πολύ ομαλό», ανέφερε ο Χόα Χγκουιγιέν, από το Βιετνάμ.

«Είναι εύκολο να το οδηγείς ακόμα και στα στενά δρομάκια της Ιαπωνίας. Ο turbo κινητήρας του είναι εξαιρετικός και αθόρυβος», τόνισε η Ετσούκο Κουσάντα από την Ιαπωνία.

«Η Peugeot μπόρεσε να σαγηνεύσει οικογένειες με μια καλά μελετημένη πρόταση και μια πολύ εντυπωσιακή εικόνα, αλλά και να κερδίσει όσους αναζητούσαν διαφορετικά κινητήρια σύνολα: βενζίνη, ντίζελ, plug-in υβριδικό και ένα ηλεκτρικό που έρχεται τον επόμενο χρόνο», είπε η Κάρλα Β. Ριμπέιρο από την Πορτογαλία.

«Δεν είναι ένα ακριβό αυτοκίνητο των ονείρων για λίγους τυχερούς, αλλά ένα αυτοκίνητο που μπορούν να αγοράσουν οι περισσότερες οικογένειες», επισήμανε η Μαλένε Ρέιθ από τη Δανία.

«Συνολικά, το 308 είναι ένα αξιόπιστο και προβλέψιμο αυτοκίνητο, χωρίς να είναι βαρετό και έχει πολύ μικρό κύκλο στροφής, που είναι ιδανικός για την πόλη. Η PEUGEOT έχει σκεφτεί την καλύτερη θέση οδήγησης για τον οδηγό», ανέφερε η Ρόουαν Πέπερκαμπ, από την ​​Ολλανδία.

Καταλήγοντας, όλα τα αποτελέσματα πιστοποιεί η Grant Thornton, από το γραφείο της στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, κάτι που πραγματοποιεί από το 2009.





ΠΗΓΗ