Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουμε, όμως αυτό είναι μόνο μέρος της ιστορίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της παγκόσμιας τάσης στον τουρισμό, «The 2022 Traveler: Emerging Trends and the Redefined Traveler, a Report from Hilton», που δημοσιοποίησε η Hilton, σε δύο χρόνια, οι ζωές των ανθρώπων άλλαξαν δραματικά και αυτό άλλαξε ριζικά τους ίδιους τους ανθρώπους.

Ως εταιρεία που έχει υποδεχθεί 3 δισεκατομμύρια επισκέπτες στα 100 και πλέον χρόνια ιστορία της, η Hilton παρουσιάζει στην έκθεση πώς εξελίσσεται, παράλληλα με τον μεταβαλλόμενο ταξιδιώτη, αντιμετωπίζοντας τομείς όπως: πώς η γυμναστική έχει αλλάξει την προσέγγιση των ανθρώπων για το πού, πότε και πώς ασκούνται στον δρόμο, πώς η αυξημένη εστίαση στην ευεξία εξελίσσει το σπα, καθώς και την ολιστική εμπειρία του ξενοδοχείου, πώς από το μαγείρεμα σε ηλιακούς φούρνους μέχρι την εξερεύνηση με ηλεκτρικά ποδήλατα, πώς οι 18 μήνες αποκλεισμού οδηγούν σε ένα νέο πάθος για έναν βιώσιμο πλανήτη αλλά και πώς η αύξηση της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οδηγεί σε αυξημένο ενδιαφέρον για ταξίδια με κατοικίδια και την ανάπτυξη πάρκων σκύλων ξενοδοχείων.

Η Εκθεση επισημαίνει δεκάδες ταξιδιωτικές τάσεις που οδηγούν σε καινοτομίες τόσο εντός όσο και εκτός του ξενοδοχείου.

Μέσα στο χάος, οι άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν περισσότερες ανέσεις στα ταξίδια τους, όπως check-in και check-out χωρίς επαφή, με ψηφιακά μέσα.

Κι ακόμα, τα νέα χόμπι που ανακαλύφθηκαν από πολλούς, οδηγούν σε ένα νέο σχήμα ταξιδιώτη για το 2022. Οι άνθρωποι αναμένεται να αναζητήσουν νέες τάσεις στο γυμναστήριο, νέες γαστρονομικές επιλογές και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.
Επίσης, η πανδημία χώρισε οικογένειες και φίλους, γεγονός που οδηγεί σε προτεραιότητα στα ταξίδια επανένωσης και επανασύνδεσης το 2022.
Ο ταξιδιώτης μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά το όφελος του ταξιδιού παραμένει το ίδιο – αυξημένη συναισθηματική υγεία και ευεξία.





ΠΗΓΗ