Υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας είναι τα πρώτα ξενοδοχεία που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα ο ισραηλινός όμιλος ξενοδοχείων Brown Hotels.

Το επενδυτικό πλάνο είναι κολοσσιαίο, όπως αναφέρει στη συνέντευξη που μου παραχώρησε η Δήμητρα Αρίδα, VP Marketing & Sales – Greece στην Brown Hotels, με πάνω από 40 μονάδες και χιλιάδες δωμάτια, στα αμέσως επόμενα χρόνια, ανεβάζοντας το επίπεδο φιλοξενίας στη χώρα μας.

Κυρία Αρίδα, η Brown Hotels, ήδη με 8 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, έχει κάνει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στον ελληνικό τουρισμό. Θεωρήθηκε από τους ξένους επενδυτές, ευκαιρία η χώρα μας;

Στην Brown Hotels επενδύουμε στο άνοιγμα νέων ξενοδοχείων σε διάφορες χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κροατία, τη Γερμανία, και παράλληλα ενισχύουμε το portοfolio των ξενοδοχείων μας στο Ισραήλ.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένα κορυφαίος προορισμός για όλες τις αγορές και ιδιαίτερα μετά από μία δύσκολη περίοδο πανδημίας, που οι άνθρωποι είναι πλέον πρόθυμοι να ταξιδέψουν, να ανακαλύψουν νέους προορισμούς, το ενδιαφέρον είναι ακόμα πιο έντονο. Υπάρχουν μοναδικές γειτονιές σε αστικούς προορισμούς που ταιριάζουν με την κουλτούρα φιλοξενίας της Brown Hotels.

Διαπιστώνουμε ότι μολονότι ο όμιλος ξεκίνησε με ξενοδοχείο πόλης, όπως το Brown Acropol, τώρα επεκτείνεται και σε παραθαλάσσιους προορισμούς, όπως οι Αγιοι Θεόδωροι, η Χαλκίδα και η Ερέτρια. Τελικά ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει;

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε, δεν προσφέρουμε απλά διαμονή, αλλά μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας, δημιουργώντας μέσα από το design και τις υπηρεσίες μας, μια μοναδική ιστορία. Στόχος μας είναι η αναβίωση και η αναγέννηση περιοχών.

Όπως το κάναμε στην Αθήνα, στην περιοχή της Ομόνοιας, αποφασίσαμε να επενδύσουμε και σε resorts που θα επαναφέρουν στο διεθνή χάρτη περιοχές όπως το Λουτράκι, η Εύβοια και η Κόρινθος. Μέσα από τις πρωτοβουλίες και δράσεις μας θέλουμε να εξελίσσουμε την κάθε πόλη και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξή της κοινωνικά αλλά και οικονομικά.

Η Brown Hotels έχει αναγγείλει τη δημιουργία 42 ακόμα ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα. Συνολικά πόσες θα είναι, σε ποιες περιοχές, με ποιον χρονικό ορίζοντα και πόσο θα κοστίσουν όλες οι επενδύσεις μαζί;

Το στρατηγικό πλάνο μας περιλαμβάνει τη λειτουργία 40+ ξενοδοχείων μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια σε αστικούς προορισμούς και σε resorts. Ήδη φέτος διαχειριζόμαστε 10 ξενοδοχεία (1100 δωμάτια) στην Ελλάδα, με 6 από αυτά να έχουν ανοίξει το τελευταίο τρίμηνο (Lighthouse Athens, Isla Brown Corinthia, Brown Beach Eretria, Brown Beach Chalkida, Akron Seascape Corfu). Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε το άνοιγμα του DAVE by the Βeach Loutraki!

Το πλάνο ανάπτυξης θα συμπεριλαμβάνει επιπλέον ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λουτράκι, τους Αγίους Θεοδώρους, την Εύβοια, την Κέρκυρα, την Κρήτη αλλά και άλλους προορισμούς. Ουσιαστικά πρόκειται για μια υψηλή επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι στιγμής η Brown Hotels επενδύει σε ήδη έτοιμα ακίνητα, που λειτουργούσαν ως ξενοδοχεία. Σκοπεύει να δημιουργήσει εξ αρχής μονάδες ή θα βασιστεί σε υπάρχοντα κτήρια;

Εξετάζονται προτάσεις σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο η τελική απόφαση είναι παράγοντας πολλών συνισταμένων (προορισμός, μέγεθος επένδυσης, χρονικό πλαίσιο απόσβεσης κλπ.).

Το all inclusive θα είναι χαρακτηριστικό που θα το δούμε και σε άλλες μονάδες;

Τo Brown Beach Eretria, αποτελεί το πρώτο all-inclusive ξενοδοχείο της Brown Hotels, προσφέροντας μια all day ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας και διασκέδασης. Εξετάζουμε επιπλέον ξενοδοχεία στο μοντέλο Brown all-inclusive.

Η μέχρι στιγμής πληρότητα των ξενοδοχείων σας ικανοποιεί; Ποιες προοπτικές διαβλέπετε;

Οι καλοκαιρινοί μήνες εξελίσσονται πολύ καλά για όλες τις μονάδες μας, τόσο για τα ξενοδοχεία πόλης όσο και για τα resorts. Η φετινή τουριστική χρονιά έχει κινηθεί πολύ ικανοποιητικά με καλό επίπεδο πληρότητας, παρά τις όποιες δυσκολίες στην Ασία και στην Ευρώπη. Παρατηρούμε τη ζήτηση να αυξάνετε από αγορές όπως η Αμερική, καθώς τα υπερατλαντικά ταξίδια έχουν ανοίξει δυναμικά, γεγονός που ενισχύει τις αισιόδοξες προβλέψεις μας.

Η VP Marketing & Sales – Greece στην Brown Hotels, Δήμητρα Αριδά.
Η VP Marketing & Sales – Greece στην Brown Hotels, Δήμητρα Αριδά.

Ορισμένα ξενοδοχεία, όπως ενδεχομένως το Isla Brown Corinthia, μπορούν να φέρουν κοινό που δεν υπήρχε στην Ελλάδα;

Το Isla Brown Corinthia αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και πιστεύουμε πώς θα καταφέρει να μετατρέψει τον προορισμό των Αγίων Θεοδώρων σε έναν άκρως ελκυστικό προορισμό για όλες τις αγορές, όπως business και leisure, και για όλες τις εθνικότητες, ελληνικές και διεθνείς.

Η άμεση προσβασιμότητα του ξενοδοχείου -45 λεπτά οδικώς από το αεροδρόμιο και το κέντρο της Αθήνας-, το high end design που επιμελήθηκε το γραφείο Elastic Architects, το συνεδριακό κέντρο, τα water sports services και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με τη μοναδική φιλοξενία που χαρακτηρίζει τα Brown Hotels, μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε επιτυχία!

Ήδη το άνοιγμα του Isla Brown Corinthia έχει φιλοξενηθεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Forbes & Independent, ως ένα από τα πιο αναμενόμενα ξενοδοχεία της χρονιάς και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου έγιναν με το Ελληνο-Ισραηλινό οικονομικό «Calcalist Forum» με την παρουσία κυβερνητικών και εμπορικών στελεχών και από τις δύο χώρες, δημιουργώντας εκτενή κάλυψη για τον ίδιο τον προορισμό.

Κυρία Αρίδα ευχαριστώ πολύ.





ΠΗΓΗ