EUROKINISSIEurokinissi

sdv

Προ ημερών, είχα γράψει ότι η Dimand Real Estate Development θα μετατρέψει τον Πύργο του Πειραιά, σε ένα βιοκλιματικό κτίριο και έρχεται τώρα να ανακοινώσει, ύστερα από την ανακήρυξή της ως προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής, την ένταξη στο χαρτοφυλάκιό της το ακίνητο που στέγαζε επί δεκαετίες το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, στην Ομόνοια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments.  

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο στο κτήριο του πρώην ΜΙΝΙΟΝ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας και θα στεγάσει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας.

Στόχος της εταιρεία είναι να ανακατασκευάζει κτήρια ιστορικής σημασίας, με σημαντικά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα λόγω της αποφυγής χρήσης υλικών (σίδηρος, σκυρόδεμα), των οποίων η παραγωγή έχει υψηλή επιβάρυνση σε ρύπους (embodied carbon footprint), συμβάλλοντας στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς. 

«Δημιουργούμε ακόμα ένα μοντέρνο, πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο γραφειακών και εμπορικών χώρων που θα ανταποκρίνεται με το παραπάνω στους περιβαλλοντικούς στόχους και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος.





ΠΗΓΗ