Σε όλα τα νέα μεγάλα έργα της χώρας, πρόκειται να είναι παρών ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Ευθύμιο Μπουλούτα.

Εχοντας στόχο τη βελτίωση του ισολογισμού, με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ, ήτοι το 40% της κεφαλαιοποίησης του ομίλου (100 εκατ. για άμεση χρηματοδότηση της ΑΚΤΩΡ και 20,5 για επιτάχυνση δραστηριοτήτων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), ο όμιλος θα ακολουθήσει μοντέλο ανάκτησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, με επανεκκίνηση κατασκευών, ακινήτων και έργων παραχώρησης, με εκσυγχρονισμό και απόκτηση νέων στελέχη και ελαχιστοποίηση ζημιών κατασκευής.

«Ηδη έχουμε μπει σε αναπτυξιακή πορεία, και θα διεκδικήσουμε έργα σε όλους τους τομείς, κατασκευής, παραχωρήσεων, ακινήτων (REDS) και ΑΠΕ», είπε ο Ευθύμιος Μπουλούτας, επισημαίνοντας ότι εμβληματικά έργα – στόχοι είναι ο ΒΟΑΚ, ο οδικός άξονας στην Κρήτη, η Πολιτεία Καινοτομίας (ΧΡΩΠΕΙ) και τα υποέργα του Ελληνικού.

«Θα είμαστε παρόντες σε όλους τους διαγωνισμούς», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στόχος είναι να αυξηθεί το χαρτοφυλάκιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, από τα 500 ΜW, ενώ η ΑΚΤΩΡ το προηγούμενο τρίμηνο υπέγραψε συμβάσεις έργων 165 εκατ. ευρώ (113 Εγνατία Οδός, 32 συντήρηση Ψυτάλλειας και 17 εκατ. έργα φυσικού αερίου Ξάνθη).

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι αρχές του 2022 θα είναι κερδοφόρος ο τομέας των κατασκευών, ενώ ο όμιλος προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό για την Αττική Οδό, καθώς η σύμβαση λήγει το 2024, χωρίς να υπάρχει σκέψη, αυτή τη στιγμή, για αύξηση των διοδίων.





ΠΗΓΗ