Η Volvo Cars US ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη συνεργασίας με την Starbucks Corp για τη δημιουργία ενός δημoσίου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) με αφετηρία το καλοκαίρι του 2022.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι οι πιλοτικές της εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν έως και 60 γρήγορους φορτιστές ChargePoint DC με την επωνυμία Volvo σε έως και 15 καταστήματα Starbucks.

Η Volvo, η οποία σχεδιάζει να εγκαταστήσει έναν φορτιστή σε κάθε 160 χιλιόμετρα, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022. Οι σταθμοί φόρτισης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων (EV) έναντι πληρωμής. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Volvo θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς χρέωση ή σε προνομιακές τιμές.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται να ξεπεράσουν την Tesla Inc., με τη Ford Motor Co να αποκαλύπτει σχέδια για επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Η Volvo Cars, η οποία ανήκει κατά κύριο λόγο στην κινεζική Geely Holding, έχει ως στόχο το 50% των αυτοκινήτων που θα πουλάει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας να είναι ηλεκτρικά ενώ έως το 2030 να είναι μόνο ηλεκτρικά.





ΠΗΓΗ