Ανάμεσα στις 4 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, συγκαταλέγεται η AEGEAN από τη Skytrax, τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αερομεταφορών. 

Η εταιρεία έλαβε διάκριση 4 αστέρων (4-Star COVID-19 Arline Safety Rating), καθώς αξιολογήθηκε ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, ακολουθούνται τα υψηλότερα πρότυπα και οι βέλτιστες πρακτικές που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το ICAO και η ΙΑΤΑ για την προστασία επιβατών και πληρωμάτων. 

Η διαδικασία αξιολόγησης της Skytrax, η οποία βασίζεται στην αποτίμηση της πραγματικής ταξιδιωτικής εμπειρίας, επιβεβαιώνει τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας που εφαρμόζονται από την AEGEAN, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και κατά την πτήση. Ενδεικτικά, η αξιολόγηση της Skytrax πιστοποιεί τις διαδικασίες ανέπαφων συναλλαγών και τήρησης αποστάσεων κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, την παράδοση των αποσκευών, την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, καθώς και τον καθαρισμό και την απολύμανση του αεροσκάφους, την προσαρμογή της προσφοράς φαγητού και ποτού κατά τη διάρκεια της πτήσης, κ.α.   

Εξάλλου, η AEGEAN για δέκατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, διακρίνεται  στα Skytrax World Airline Awards ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη», μετά από ψηφοφορία των επιβατών και έχει λάβει επίσης βραβείο για το «Καλύτερο πλήρωμα καμπίνας στη Νότια Ευρώπη» το 2018. 





ΠΗΓΗ