Η 3η από τις 6 συνολικά πεζογέφυρες που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία.

Η νέα, σύγχρονη πεζογέφυρα επί της Λ. Μεσογείων, στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής (ύψος ΙΚΑ), έρχεται να προστεθεί στην πεζογέφυρα Αλίμου (Λ. Ποσειδώνος στη συμβολή με την Λ. Καλαμακίου) και στην πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου (Λ. Ποσειδώνος και Αφροδίτης), ενώ απομένουν να παραδοθούν 3 ακόμα πεζογέφυρες, σε: Λ. Κηφισίας και Πανόρμου, Λ. Αθηνών – Σχολές Προβατά (Χαϊδάρι) και Λ. Αθηνών – Παλατάκι (Χαϊδάρι).

Το κόστος των 6 πεζογεφυρών ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης, παρουσία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως και του δημάρχου Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά.

«Με το έργο μας, προχωράμε με σταθερά βήματα στη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς οδικού δικτύου. Σε αυτή την κατεύθυνση μοχλεύουμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, με εκτεταμένο πρόγραμμα δεκάδων χιλιομέτρων νέων ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων και διευθέτησης νησίδων σε σημεία υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου ή σε περιοχές στις οποίες δεν είχε πραγματοποιηθεί το παραμικρό έργο βελτίωσης του οδικού δικτύου – όχι μόνο σε απομακρυσμένους Δήμους, αλλά ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, όπου δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο για περισσότερες από δύο δεκαετίες», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι «ολοκληρώνεται το κομβικό έργο για την επαναχάραξη και τη βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που χρηματοδοτείται μέσω ΠΕΠ Αττικής με προϋπολογισμό 24,5 εκατ. ευρώ, ενώ είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον φωτισμό των οδικών αξόνων της Αττικής , ύψους 33 εκατ. ευρώ , που περιλαμβάνει την αντικατάσταση 22.000 φωτιστικών σωμάτων από νέας τεχνολογίας led, εκσυγχρονίστηκε το Κέντρο Ελέγχου και Διαχείρισης Κυκλοφορίας».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επίσης, εκτός από τις πεζογέφυρες, δημιουργήθηκαν έξυπνες διαβάσεις, φιλικές σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας και όρασης, εξωραΐστηκαν υπόγειες διαβάσεις πεζών σε κεντρικές λεωφόρους, ανανεώθηκαν φωτεινοί σηματοδότες, έργα με ορατά αποτελέσματα.

«Η πεζογέφυρα κατασκευάστηκε σε μία περιοχή με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο και μεγάλες αναμονές, γεγονός που καθιστούσε το έργο τεχνικά απαιτητικό αλλά και σημαντικό, αφού εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας για τους πεζούς», ανέφερε ο Γιώργος Καραγιάννης, με την υπουργό Παιδείας να τονίζει ότι «είναι πολύ σημαντικό να επενδύουμε στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρωτοβουλία μας να εισάγουμε το μάθημα οδικής ασφάλειας τα σχολεία.»





ΠΗΓΗ