Πολύ ενδιαφέρουσα για την τουριστική χρονιά στην Αθήνα, αποδεικνύεται η έρευνα της Tourix, που ασχολείται με το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022, πλησίασε τον όγκο του Ιανουαρίου του 2019, χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, ενώ και τον Φεβρουάριο του 2022 οι αναζητήσεις για διαμονή στην Αθήνα ήταν αυξημένες κατά 250% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021 και κατά 3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2022 το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρατηρήθηκε από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Συνολικά για την Αθήνα, το 2022 παρατηρείται σημαντική αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος για όλες τις χώρες. Ωστόσο, σε σχέση με το 2019, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ολλανδία, παρουσιάζουν μέχρι στιγμής αύξηση στις αναζητήσεις.

Επίσης, η Volotea ανακοίνωσε ότι το 2022 θα προσφέρει περισσότερες από 560.000 θέσεις (182.000 το 2021 και 518.000 το 2019) στα 14 δρομολόγιά της από / προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που ξεκινούν από τις 2 Απριλίου.

Η εταιρεία εντάσσει στο πρόγραμμά της φέτος 4 νέα δρομολόγια, δύο φορές την εβδομάδα για κάθε προορισμό: Μπιλμπάο (από 29 Μαΐου, κάθε Παρασκευή & Δευτέρα), Μπορντό (από 31 Μαΐου, κάθε Σάββατο & Τρίτη), Νάντη (από 29 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή) και Τορίνο (από 30 Μαΐου, κάθε Παρασκευή & Δευτέρα). Επίσης, η Volotea απασχολεί στην Αθήνα περισσότερους από 70 εργαζόμενους.

Βαλέρια Ρεμπάστι, Country Manager Italy & Southeastern Europe, VOLOTEA, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Πιέτρο Κασίτα, Marketing Manager Italy & Greece, VOLOTEA
Βαλέρια Ρεμπάστι, Country Manager Italy & Southeastern Europe, VOLOTEA, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Πιέτρο Κασίτα, Marketing Manager Italy & Greece, VOLOTEA

Συνολικά στην Ελλάδα, η εταιρεία θα προσφέρει περίπου 1,4 εκατομμύρια θέσεις και θα λειτουργεί από 14 αεροδρόμια: Αθήνα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κάρπαθο, Κω, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο – από Κροατία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Μάλιστα, θα έχει 9 νέα δρομολόγια φέτος: τα 4 προς Αθήνα (Μπιλμπάο, Μπορντό, Νάντη και Τορίνο), καθώς και Ηράκλειο – Νάντη, Μύκονο – Νάντη, Καλαμάτα – Βενετία, Σαντορίνη – Τορίνο και Ζάκυνθο – Νάντη.

Εξάλλου, η airBaltic ανακοίνωσε τσάρτερ πτήσεις από τη Ρίγα, προς το αεροδρόμιο Αραξος στην Πελοπόννησο.





ΠΗΓΗ