Υπηρεσίες delivery θα μπορούν να παρέχουν μετά το κλείσιμό τους στις 20:30 και έως τις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. 

  • Συγκεκριμένα από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων ισχύουν τα ακόλουθα: 
  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.
  • Ειδικά, για σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.
  • Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Νέα μέτρα από σήμερα σε ισχύ 

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας και της κατάχρησης, που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα sms, σε όλη τη χώρα αποφασίστηκαν νέα οριζόντια μέτρα. Συγκεκριμένα στις απολύτως αναγκαίες περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. 

Οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (SMS με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. 





ΠΗΓΗ