Με πολύπλευρη εμπορική δραστηριότητα στον τομέα της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, η Bosch, παρουσίασε άκρως θετικά οικονομικά αποτελέσματα το 2021.

Μάλιστα, με 221 εκατ. ευρώ ενοποιημένες πωλήσεις στην Ελλάδα και αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2020 «η απόδοση της εταιρείας ξεπέρασε των προσδοκιών μας το 2021 και άγγιξε ρυθμούς ανάπτυξης προ πανδημίας», σύμφωνα με τον Γιάννη Κάπρα, διευθύνοντα σύμβουλο της Bosch Ελλάδας.

Επίσης, σημειώνεται ότι στο όμιλο της Bosch στη χώρα μας, εργάζονται 283 άτομα.

Οσον αφορά στο 2022, ο Γιάννης Κάπρας δηλώνει συγκρατημένη πρόβλεψη, εξαιτίας των παγκοσμίων εξελίξεων. «Παρότι αναμένουμε μια δύσκολη χρονιά και στην Ελλάδα λόγω της τρέχουσας κατάστασης, παραμένουμε προσηλωμένοι στην τοπική αγορά και τις μακροπρόθεσμες δυνατότητές της», είπε χαρακτηριστικά.

Επιμέρους, στον όμιλο της Bosch Ελλάδας, το τμήμα των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου σημείωσε διψήφια ποσοστιαία αύξηση το 2021, ενώ τα τμήματα Ηλεκτρικών Εργαλείων και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων, τα οποία είχαν σημειώσει πτώση το 2020 λόγω του κλεισίματος του λιανεμπορίου και της αγοράς, το 2021 κατέγραψαν και αυτά σημαντικές αυξήσεις.

.

Το 2021, η Bosch Ελλάδας συνέβαλε στη αρωγή οργανισμών με έντονη δράση και αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού και το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου. Παράλληλα, για την ενίσχυση των δράσεων του δήμου στον οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας χορηγήθηκαν προϊόντα στο Δήμο Κρωπίας, συνεχίστηκε η συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς») για την προώθηση της ασφαλούς και οικολογικής οδήγησης και εξοικείωσης των οδηγών με τις νέες τεχνολογίες και σύναψε εκ νέου συνεργασία με τη φοιτητική ομάδα Prom Racing, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία κατασκευάζει ένα αναβαθμισμένο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο με το οποίο θα συμμετάσχουν στους αγώνες «Formula Student».

Εξάλλου, παράλληλα με τον όμιλο και η Βοsch Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στην επίτευξη του στόχου του ομίλου για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα, με έργα στον τομέα της πράσινης και έξυπνης κινητικότητας, των ενεργειακά ουδέτερων κτηρίων, αλλά και με την προσωπική συμβολή των εργαζόμενών της.

Ως προς το όμιλο Bosch 2022, το πρώτο τρίμηνο του 2022, ο προμηθευτής τεχνολογίας και υπηρεσιών κατέγραψε αύξηση στα έσοδα πωλήσεων κατά 5,2%. Για το σύνολο του έτους, η Bosch αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν περισσότερο από 6% και θα επιτύχει περιθώριο EBIT της τάξης του 3 – 4%.

Επιπλέον, η Bosch θα επενδύσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια σε κλιματικά ουδέτερη τεχνολογία, όπως ο εξηλεκτρισμός και το υδρογόνο. Μάλιστα, οι παραγγελίες της εταιρείας που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Για δε την ηλεκτρόλυση του υδρογόνου, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ το μισό ποσό θα έχει επενδυθεί μέχρι το λανσάρισμα, που έχει προγραμματιστεί να γίνει το 2025.

Καταλήγοντας, στα επόμενα τρία χρόνια, η εταιρεία θα επενδύσει άλλα 10 δισεκατομμύρια ευρώ στον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης, ενώ μόνο φέτος, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 νέους μηχανικούς λογισμικού παγκοσμίως.





ΠΗΓΗ