ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι πεζογέφυρες σώζουν ζωές και διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πολιτών, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Ο θάνατος 15χρονου μαθητή στη Λ. Κηφισίας, πριν μερικά χρόνια, στάθηκε αφορμή ώστε να αρχίζουν να κατασκευάζονται σύγχρονες πεζογέφυρες, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, χρηματοδοτεί με 143 εκατ. ευρώ την κατασκευή έξι πεζογεφυρών, οι οποίες δημοπρατήθηκαν και εκτελέστηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκ των οποίων δύο ήδη λειτουργούν, επί της Λ. Ποσειδώνος, η μία στον Αλιμο (συμβολή με Καλαμακίου) και η δεύτερη, από την Τετάρτη, στο Παλαιό Φάληρο, στο ύψος της Μαρίνας Φλοίσβου.

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στη Λεωφόρο Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης πεζογέφυρας. Στον δυτικό τομέα ξεκινάει η κατασκευή της πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Χαϊδαρίου (Παλατάκι), ενώ θα τοποθετηθούν πεζογέφυρες και στην Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου και στη Λεωφόρο Αθηνών – Σχολές Προβατά (Χαϊδάρι).

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο «που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια, θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών και των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, σε μια περιοχή κυκλοφοριακά επιβαρυμένη και επικίνδυνη» και πρόσθεσε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν αυτό το πρόγραμμα, που ξεκίνησε από την προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση, χωρίς να όμως να έχει προχωρήσει σε επαρκή βαθμό.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, παρουσία του δημάρχου Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλου και πολλών άλλων.





ΠΗΓΗ