ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΣ

Εχοντας 22% μερίδιο αγοράς στον τομέα των μαρινών, 1500 άτομα σε απασχόληση, και συνεισφέροντας ετησίως 10 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, η Μαρίνα Φλοίσβου, δεν αποτελεί απλά μια ακόμα μαρίνα, αλλά έναν πολυσύνθετο χώρο ελλιμενισμού σκαφών και αναψυχής, με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολλές δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και εν γένει τη βιωσιμότητα.

Στα 19 χρόνια της λειτουργίας της, η LAMDA Flisvos Marina A.E. υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο αξίας 55 εκατ. ευρώ, που έχει μετατρέψει τη μαρίνα σε έναν σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών τουριστικό λιμένα με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Παράλληλα, η ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων σε έκταση 6.200 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, καθώς και η ανάπλαση των 25 στρεμμάτων πρασίνου, δημιούργησαν ένα έργο ξεχωριστό στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με την ετήσια, ελεύθερη επισκεψιμότητα, να φθάνει στα 2,8 εκατ. πολιτών ετησίως.

Η 3η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020, αποκαλύπτει τη στρατηγική και τις επιδόσεις της σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, μείωσε κατά 33% την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης και κατά 5,6% την κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, διαθέτει 16 διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης, σύστημα τηλεμέτρησης για την απώλεια ενέργειας από την καλωδίωση, το σύστημα Seabin περισυλλέγει περίπου 550 κιλά πλαστικού ετησίως από τη θάλασσα, ενώ λειτουργεί σύστημα κομποστοποίησης απορριμμάτων, περίπου 2,5 τόνων, που επαναχρησιμοποιείται στο πράσινο.

Στα σχέδια της Μαρίνας Φλοίσβου, περιλαμβάνεται η ανάπτυξη δικτύου οπτικής ίνας σε συνδυασμό με την έλευση του 5G, η «έξυπνη» διαχείριση της μαρίνας και η κατανομή θέσεων σκαφών, η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, ώστε να χρησιμοποιεί δική της ενέργεια, η επέκταση του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, δεδομένου ότι το 2022 όλος ο στόλος των οχημάτων της εταιρείας θα είναι ηλεκτρικός, ενώ στις σκέψεις βρίσκονται και οι πλωτές εξέδρες για ανεμογεννήτριες.

«Για τη χρονιά που διανύουμε, αλλά και για τα χρόνια που ακολουθούν, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως ηγετικό πρότυπο της θαλάσσιας τουριστικής οικονομίας στη χώρα μας. Με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους και στο περιβάλλον, δημοσιοποιούμε τις καινοτόμες ενέργειες και τις δράσεις μας και χρησιμοποιούμε νέες τεχνολογίες στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών μας,», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. Σταύρος Κατσικάδης.





ΠΗΓΗ