Marco Alpozzi via LAPRESSE

Από κάθε άποψη τσιμπάει το νέο ιταλικό δημιούργημα που αν και λιλιπούτειο, βάζει φωτιά στην άσφαλτο.

Διότι, σε τόσο μικρές διαστάσεις, οι μηχανικοί της Abarth κατάφεραν να μετατρέψουν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, κυριολεκτικά σε θηρίο, το οποίο θέλει να αποδράσει από το «Κλεινόν Αστυ» και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο.

Και μάλιστα με ήχο που βγαίνει από το σύστημα εξαγωγής της Akrapovič, και που ευθύνεται το turbo μοτέρ βενζίνης 1.4 T-Jet, απόδοσης 180 ίππων και 250 Nm ροπής. Με επιτάχυνση σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα στα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα , πριν την απογείωση, στα 225 χλμ./ώρα, το 695 Esseesse, εμπνέεται από το συνονόματο θρυλικό μοντέλο του 1964.

FIAT

Με τη συνολική παραγωγή να μην ξεπερνά τις 1.390 μονάδες, συνολικά θα κατασκευαστούν 695 αυτοκίνητα χρώματος «Scorpion Black» και επιπλέον 695 σε χρώμα «Campovolo Grey».

Το νέο 695 Esseesse φέρει καπό από αλουμίνιο με δύο χαρακτηριστικά «φουσκώματα», και είναι κατά 25% ελαφρύτερο από το συμβατικό καπό, το οποίο σε συνδυασμό με το σύστημα εξαγωγής και άλλες στοχευμένες μηχανικές επιλογές, οδήγησαν σε μια μείωση του συνολικού βάρους του μοντέλου κατά 10 κιλά, σε σχέση με το ήδη απόλυτο σε αυτό τον τομέα, Abarth 595 Competizione.

Παράλληλα, διαθέτει εντυπωσιακό ρυθμιζόμενο αεροδυναμικό «Spoiler ad Assetto Variabile», που βελτιώνει την εμφάνιση αλλά και την αεροδυναμική απόδοση, με τη ρύθμιση της θέσης του σπόιλερ να είναι από τις 0 έως και τις 60 μοίρες, και τη μέγιστη γωνία στα 200χλμ./ώρα να προσφέρει κάθετη δύναμη 42 κιλών, αυξάνοντας περαιτέρω τη σταθερότητα και τα περιθώρια πρόσφυσης του αυτοκινήτου.

Marco Alpozzi via LAPRESSE

Περαιτέρω στοιχεία εξοπλισμού, είναι τα αμορτισέρ KONI τεχνολογίας FSD και στους δύο άξονες, το σύστημα πέδησης με αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς, οι τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo σε κόκκινο χρώμα, μπροστά, οι τροχοί ελαφρού κράματος σε λευκό χρώμα με ελαστικά διάστασης 205/40 R17, τα σπορ καθίσματα της Sabelt με ραμμένο το λογότυπο «one of 695» στα προσκέφαλα τους, οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας, η εκτενής χρήση υλικών όπως η Alcantara και τα ανθρακονήματα, το σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 7 ιντσών και σύστημα τηλεμετρίας της Abarth, ενώ προσφέρει και απόλυτη συμβατότητα λειτουργίας mirroring με κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Στην Ελλάδα προσφέρεται προς 35.350 ευρώκαι καλύπτεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Marco Alpozzi via LAPRESSE





ΠΗΓΗ