ANGELOS TZORTZINIS via AFP via Getty Images

15 Ιουνίου 2020. Επιβάτες πτήσεις από το Παρίσι καταφθάνουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. (Photo by ANGELOS TZORTZINIS / AFP) (Photo by ANGELOS TZORTZINIS/AFP via Getty Images)

Η Ελλάδα θα επιτρέψει και πάλι από σήμερα τις πτήσεις προς και από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΥΠΑ με ημερομηνία 21 Μαρτίου σημειώνεται χαρακτηριστικά: Δεν παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που προέβλεπαν αναστολή πτήσεων από Τουρκία και αφίξεις μόνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. 

Παράλληλα, το εβδομαδιαίο όριο αφίξεων επιβατών ανά εβδομάδα στην Ελλάδα από τη Ρωσία αυξήθηκε από 500 σε 4.000.

Επιβάτες από την ΕΕ και τη ζώνη Σένγκεν θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη χώρα, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, τα ΗΑΕ, τη Ρωσία και το Ισραήλ θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα.

Αυτοί οι επιβάτες, ωστόσο, θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ COVID-19 που πραγματοποιήθηκε πριν από 72 ώρες, ενώ η καραντίνα επτά ημερών θα είναι υποχρεωτική.

picture alliance via dpa/picture alliance via Getty I

15 Ιουνίου 2020. Ταξιδιώτες καταφθάνουν με μάσκα στο πρόσωπο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Photo: Socrates Baltagiannis/dpa (Photo by Socrates Baltagiannis/picture alliance via Getty Images)

Όσοι έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν και δεύτερο τεστ μετά τη λήξη της καραντίνας τους.

Εκτός από αυτές τις λίγες εξαιρέσεις, η απαγόρευση ταξιδιού επεκτάθηκε σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού έως τις 29 Μαρτίου και στις 5 Απριλίου, αντίστοιχα, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19,

Οι πολίτες θα μπορούν πραγματοποιούν πτήσεις εσωτερικού μόνο εάν έχουν πρόβλημα υγείας, οικογενειακά προβλήματα ή ζητήματα που σχετιζονται με την λειτουργία επιχειρήσεων. 

Ωστόσο, η αγωνία για τον τουρισμό συνεχίζεται, καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε, πόσοι επισκέπτες και από ποιές χώρες του κόσμου θα μπορέσουν να βρεθούν στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ την ανακοίνωση της ΥΠΑ, με όλες τις λεπτομέρειες για όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουνα αεροπορικώς.





ΠΗΓΗ