Ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών pick-up, το VW Amarok, βρίσκεται στη διαδικασία της ανανέωσης.

Στην αγορά, από το 2010, με πάνω από 815.000 πωλήσεις, το Amarok πουλήθηκε σε αρκετές ηπείρους και με αυτό το δεδομένο η Volkswagen Commercial Vehicles για πρώτη φορά ετοιμάζεται να κατασκευάσει το νέο μοντέλο στο εργοστάσιο του Σίλβερτον στη Νότιο Αφρική.

Ο «λύκος», όπως σημαίνει το όνομά του στη γλώσσα των Ινουίτ της Βόρειας Αμερικής, πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2022 με πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, που είναι νέα σε αυτή την κατηγορία και ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά εκτός δρόμου από τις προηγούμενες γενιές, χάρη στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Το νέο pick-up θα εφοδιάζεται και πάλι με κινητήρα πετρελαίου 3.0 lt V6, έχοντας άφθονη δύναμη ρυμούλκησης και ροπή, ενώ έχει βελτιωθεί και ο premium χαρακτήρας του εσωτερικού.

Η άνεση, η συνδεσιμότητα και η ατμόσφαιρα στο εντελώς νέο εσωτερικό, ανεβάζουν το επίπεδο της κατηγορίας των pick-up ενός τόνου.

Όντας μακρύτερο κατά 10 εκ. από πριν, στα 5,35 μέτρα, είναι επίσης και φαρδύτερο με περισσότερο χώρο για τα πόδια στη δεύτερη σειρά της διπλής καμπίνας, ενώ στην καρότσα μπορεί να φιλοξενηθεί άνετα μια ευρωπαλέτα και τα φορτία μπορούν να ασφαλιστούν.

Το Amarok, πέραν όλων των άλλων, θα ξεχωρίζει και από το όνομά του που απλώνεται φαρδύ πλατύ στην πόρτα της καρότσας.





ΠΗΓΗ