CITROEN

Παραδόθηκαν τα ηλεκτρικά Citroen στη Χάλκη που γίνεται Gr-eco Island

Η Τήλος άνοιξε τον δρόμο το 2015, όταν άρχισε να υλοποιεί το  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020, προκειμένου να καταστεί ενεργειακά απεξαρτημένο από τα ορυκτά καύσιμα. Και τα κατάφερε.

Επειτα, ήρθε η σειρά της Αστυπάλαιας, που φιλοδοξεί να καταστεί το πρώτο «πράσινο νησί της Μεσογείου», με σύνθετες λύσεις, από παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και κυκλοφορία μόνο ηλεκτρικών οχημάτων στο νησί, σε συνεργασία με τον όμιλο της VW.

CITROEN

Παραδόθηκαν τα ηλεκτρικά Citroen στη Χάλκη που γίνεται Gr-eco Island

Και η συνέχεια δίνεται με τη Χάλκη, η οποία γίνεται το πρώτο Gr-eco Island, ένα νησί πρότυπο για την αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων. Η Χάλκη, θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση. 

Εμβαθύνοντας στην ελληνογαλλική φιλία και τις άριστες διακρατικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γαλλική Πρεσβεία έχει ενεργό ρόλο στο εγχείρημα της Χάλκης. Υψηλής σημασίας είναι η παρουσία της σε ρόλο θεματοφύλακα για την υλοποίηση του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος, καθώς έτσι επισφραγίζεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών.

CITROEN

Παραδόθηκαν τα ηλεκτρικά Citroen στη Χάλκη που γίνεται Gr-eco Island

Το νησί της Χάλκης μπαίνει από σήμερα στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο “πράσινης” οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν στο εγχείρημα, είναι ο όμιλος Συγγελίδη και η Citroen, που προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος, προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους. 

CITROEN

Παραδόθηκαν τα ηλεκτρικά Citroen στη Χάλκη που γίνεται Gr-eco Island

Μάλιστα, δόθηκε η δέσμευση ότι θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Χάλκης, να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές. Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Tα πρώτα οχήματα της Citroen που προσφέρει ως δωρεά ο όμιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι ηλεκτρικά επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα: AMI, e-C4 C-Cross, e-Space Tourer και e-Jumpy. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα ΑΜΙ, παραδόθηκαν στην Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα σε παγκόσμια πρώτη αποκλειστικότητα, τα οποία θα λανσαριστούν και στην αγορά σε λίγο καιρό από τώρα.

CITROEN

Παραδόθηκαν τα ηλεκτρικά Citroen στη Χάλκη που γίνεται Gr-eco Island

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το εξαιρετικό έργο στο νησί της Χάλκης. Αυτή η συνεργασία είναι απόλυτα σύμφωνη με το πνεύμα της Citroen, μίας μάρκας που τολμά και καινοτομεί, που συνδέεται στενά με τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή και την κινητικότητά τους. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε όλους και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί πηγή προόδου στην κοινωνία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμβάλλουμε στη μετατροπή της Χάλκης σε ένα νησί πράσινο, έξυπνο και βιώσιμο», ανέφερε ο Vincent Cobée, διευθύνων σύμβουλος της Citroen.

«Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της Δράσης “Χάλκη Πράσινο – Έξυπνο Νησί”, συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Έχοντας την εξέλιξη της κοινωνίας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, ακολουθώντας τη στρατηγική της μάρκας “Electric for All”,  συμμετέχουμε στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη “πράσινη μετατροπή” που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. Στον Όμιλο Συγγελίδη και στη Citroën δεν μένουμε στα λόγια, προχωρούμε σε πράξεις, εκδημοκρατίζουμε την ηλεκτροκίνηση και οδηγούμε το μέλλον από τη Χάλκη», σημείωσε ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, Managing Director του ομίλου Συγγελίδη.

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Καββούρης, Chief Operating Officer, Citroen & DS Automobiles του ομίλου Συγγελίδη, τόνισε ότι «η Citroen, που για περισσότερα από 100 χρόνια έχει ως “όραμα” να κάνει την αυτοκίνηση προσιτή σε όλους, σήμερα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στους κατοίκους της Χάλκης. Αυτό το καταφέρνει παρουσιάζοντας τον “εκδημοκρατισμό” της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας τη δυνατότητα ολοκληρωμένης και προφανώς πρωτοποριακής “πράσινης μετάβασης” με την οποία η Χάλκη θα μπορεί από τώρα να “ζει” στο μέλλον.»





ΠΗΓΗ