ΔΑΑ

H Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με τον κ. Khalid Al Zarooni, Area Manager, Greece and Albania, Emirates

Από την πρώτη πτήση, τον Ιούνιο του 1996, έως και σήμερα, η Emirates συνδέει απευθείας την Ελλάδα με το Ντουμπάι, δίνοντας την ευκαιρία μετεπιβίβασης προς άλλους προορισμούς, σε πολλούς ταξιδιώτες. Μάλιστα, έχει μεταφέρει πάνω από 4,5 εκατ. επιβάτες και αυτή τη στιγμή οι πτήσεις είναι μια καθημερινά, με στόχο να γίνουν δύο.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη, με αεροσκάφος που έρχεται από το Ντουμπάι και αυτή η πτήση της Emirates είναι η μόνη απευθείας, καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, η Emirates έχει ήδη αποκαταστήσει το 90% του δικτύου της και αυτή τη στιγμή πετά σε περισσότερους από 120 προορισμούς. Η αεροπορική εταιρεία στοχεύει να αποκαταστήσει μέχρι το τέλος του έτους το 70% των επιπέδων χωρητικότητας πριν από την πανδημία. Για να υποστηρίξει την ταχεία ανάκαμψη, η Emirates θα προσλάβει πάνω από 6.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 3.000 μελών πληρώματος καμπίνας που θα εδρεύουν στο κέντρο της στο Ντουμπάι.

Πέραν της εξυπηρέτησης της επιβατικής κίνησης, η Emirates διαθέτει και εξαιρετική υποδομή μεταφορών εμπορευματικών φορτίων μέσω της Emirates SkyCargo, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, όπως ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα και τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, φράουλες και γιαούρτια μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι.

Το 2019, η Emirates μετέφερε πάνω από 10.800 τόνους φορτίου από και προς την Αθήνα, διευκολύνοντας την διακίνηση αγαθών μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ, καθώς και άλλων χωρών στο παγκόσμιο δίκτυό της. Κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής των επιβατικών υπηρεσιών μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, η Emirates επέτρεψε την απρόσκοπτη εξαγωγή ελληνικών αλιευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, μέσω των απευθείας επιβατικών πτήσεων από Αθήνα προς Ντουμπάι, με πτήσεις επόμενης μέρας από Ντουμπάι προς Νέα Υόρκη. Στο διάστημα αυτό, διακινήθηκαν περισσότεροι από 1.200 τόνοι ψαριών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανήλθε στα 298 εκατ. ευρώ το 2020, με τις εξαγωγές από την Ελλάδα να αντιπροσωπεύουν το 78% του συνολικού εμπορίου.

Υπολογίζεται δε, ότι οι δραστηριότητες Emirates στην Ελλάδα είχαν συμβολή 79 εκατομμυρίων ευρώ στο ΑΕΠ και στήριξαν περισσότερες από 1.650 άμεσες, έμμεσες και συνεπαγόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες της Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 4.500 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates, που περιλαμβάνει και Έλληνες.

Εξάλλου, στον τομέα της υγιεινής, η Emirates έχει καθιερώσει μια ολοκληρωμένη σειρά μέτρων ασφαλείας. Εχει εισάγει επίσης ανέπαφη τεχνολογία και έχει αυξήσει τις δυνατότητες ψηφιακής επαλήθευσης για να προσφέρει στους πελάτες της ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να χρησιμοποιήσουν το IATA Travel Pass, το οποίο πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αεροδρόμια που εξυπηρετεί η Emirates.

Όσον αφορά στο Ντουμπάι ήταν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου που έλαβε τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο υποστηρίζει τα ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά μέτρα του Ντουμπάι για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών.

Το Ντουμπάι φιλοξενεί την Expo 2020 έως τον Μάρτιο του 2022. Μέσα από το θέμα «Connecting Minds, Creating the Future», η Expo 2020 Dubai στοχεύει να εμπνεύσει τους ανθρώπους αναδεικνύοντας τα καλύτερα παραδείγματα συνεργασίας και καινοτομίας από όλο τον κόσμο. Το πλούσιο πρόγραμμα των έξι μηνών είναι γεμάτο εμπειρίες που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένης μιας πλούσιας σειράς θεματικών εβδομάδων, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, ενώ οι λάτρεις της τέχνης και της κουλτούρας, οι φανατικοί της τεχνολογίας και της καινοτομίας μπορούν να απολαύσουν εκθέσεις, εργαστήρια, παραστάσεις, ζωντανές εμφανίσεις και άλλα πολλά.

Καταλήγοντας, ο Khalid Al Zarooni, Country Manager της Emirates για την Ελλάδα», επισημαίνει ότι «Ολα αυτά τα χρόνια, το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates βοήθησε τους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφθούν προορισμούς και να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο εξωτερικό, και συνέβαλε  στη διασύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με αγορές σε περισσότερες από 80 χώρες σε έξι ηπείρους. Παρά το σημαντικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στον τομέα των αερομεταφορών, ανακάμπτουμε και εντείνουμε τις δραστηριότητές μας για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια. Όχι μόνο έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις στις υπηρεσίες μας προς το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, αλλά βλέπουμε επίσης μια σταδιακή επιστροφή στα μακρινά ταξίδια καθώς τα σύνορα ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, για παράδειγμα στην Αυστραλία, όπου πολλοί Έλληνες έχουν φίλους και συγγενείς», ενώ η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, τονίζει ότι: «Από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου μας το 2001 έως και σήμερα, η Emirates είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους συνεργάτες μας με εξαιρετικά σημαντική συμβολή στη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου μας, της πόλης και της χώρας  μας.»





ΠΗΓΗ