Πάνω από 3 εκατ. τουρίστες υποσχέθηκε να φέρει η TUI στην Ελλάδα το 2022, περισσότερους από όσους είχε φέρει το 2019, τη χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.

Η TUI, έχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, θα προσφέρει φέτος στην Ελλάδα το μεγαλύτερο σε όγκο πρόγραμμα όλων των εποχών, διαθέτοντας 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Λόγω της υψηλής ζήτησης, η TUI ξεκινά τη σεζόν στην Ελλάδα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, με 62 πτήσεις εντός του Απριλίου από τη Γερμανία προς την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Πελοπόννησο. Συνολικά θα προσφέρει 40.000 πτήσεις σε 19 ελληνικά αεροδρόμια.

Επίσης, η TUI κατέχει ισχυρή θέση στην Ελλάδα και στον ξενοδοχειακό τομέα, με περίπου 40 ξενοδοχεία που λειτουργούν με τις επωνυμίες της TUI, όπως τα Robinson, TUI Magic Life, TUI Blue, TUI Suneo και TUI Kids Clubs. Φέτος προστέθηκαν στην Ελλάδα δυο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, το TUI Blue Sensatori Atlantica Caldera Palace στην Κρήτη και TUI Blue Sensatori Atlantica Dreams Resort στη Ρόδο.

Επίσης, νωρίς ξεκίνησε φέτος και το πρόγραμμα κρουαζιέρας της TUI Cruises, με επτά πλοία του στόλου Mein Schiff και πέντε πλοία της Hapag-Lloyd Cruises. Στις 3 Απριλίου το Mein Schiff 5 αναχώρησε από το Ηράκλειο με περίπου 1.650 επιβάτες για την πρώτη φετινή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Ωστόσο, σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα, καθώς έγινε η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, με το πρώτο αεροσκάφος Boeing 737-8 της TUI fly να καταφθάσει στο Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα, σε ειδική τελετή ονοματοδοσίας, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Το αεροσκάφος πήρε το όνομα «Ηράκλειο», με ανάδοχο την 32χρονη Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια στίβου, Ειρήνη Βασιλείου.

.

«Έχουμε μια άριστη συνεργασία και σχέση εμπιστοσύνης με την TUI για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Αισιοδοξούμε και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο στη χώρα μας», ανέφερε ο Βασίλη Κικίλιας, με τον Oliver Lackmann, επικεφαλής της TUI fly, να τονίζει ότι «ξεκινά σήμερα η φετινή τουριστική περίοδο και αναμένουμε μια δυνατή χρονιά στην Ελλάδα».

Περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων της TUI fly από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα κατευθύνεται προς τα αεροδρόμια της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Κω και της Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι πέραν των πολλών ημερήσιων πτήσεων της TUI από τη Γερμανία, αεροσκάφη της TUI θα πετούν στους ελληνικούς προορισμούς και από τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Ολλανδία. Θα υπάρχουν και τακτικές πτήσεις σε μικρότερους προορισμούς, όπως η Σάμος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος.





ΠΗΓΗ