Ηδη διαθέσιμα στην Ελλάδα τα Jeep Renegade και Compass, με τιμές από 25.800 και 31.100 ευρώ αντίστοιχα, διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία, η οποία επεξηγείται αρκετά στο βίντεο που παραθέτω.

Τα δύο μοντέλα φέρουν το λογότυπο e-Hybrid, το οποίο προσδιορίζει το υβριδικό σύνολο που συνδυάζει έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1.5 lt, με ισχύ 130 ίππους και 240 Nm ροπής, ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 48V, απόδοσης 15 kW, ενώ η υδρόψυκτη μπαταρία των 48V και ο κινητήρας-δυναμό BSG συνεισφέρουν ώστε το σύστημα αυτό να είναι αποδοτικό μεν και οικονομικό δε.

Ο τρόπος οδήγησης των Jeep Renegade και Compass με το σύστημα e-Hybrid
Ο τρόπος οδήγησης των Jeep Renegade και Compass με το σύστημα e-Hybrid

Και τα δύο μοντέλα έχουν τη δυνατότητα αθόρυβης εκκίνησης (Silent Start) χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα, κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης (e-Queuing), κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες αμιγώς ηλεκτρικά απλά αφήνοντας το φρένο (e-Creeping) και ολοκλήρωση ελιγμών στάθμευσης χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα (e-Parking).

Παράλληλα, όταν κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, το e-Hybrid προσφέρει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση (με ή χωρίς το πάτημα του φρένου), ενώ ενισχύει την απόδοση του θερμικού κινητήρα (e-Boosting), ώστε να λειτουργεί πάντα στο καλύτερο επίπεδο.

Τα Jeep Renegade και Compass διαθέτουν συστήματα υποβοήθησης οδηγού, με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Στην Ελλάδα είναι καλύπτονται με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.





ΠΗΓΗ