Witthaya Prasongsin via Getty Images

Charging modern electric car on the street which are the future of the Automobile

Η Κλιματική Αλλαγή βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και μόνο με δραστικά μέτρα θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Η Ευρώπη πρωτοστατεί στις εξελίξεις, μολονότι είναι μικρή, σε σχέση με τις υπόλοιπες ηπείρους.

Στη Γλασκώβη, 31 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 26η σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (COP26), η οποία αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα παρουσιαστούν όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αλλά και προτάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις, θα είναι και εκείνες του Συλλόγου Οδηγών Ηλεκτρικών Οχημάτων, από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, που θα υποστηρίξουν την ταχύτερη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Οι οδηγοί ηλεκτρικών (EV), που εκπροσωπούνται στην Παγκόσμια Συμμαχία Οδηγών EV (GEVA), θα ζητήσουν όλα τα νέα αυτοκίνητα και τα ελαφριά φορτηγά που πωλούνται στις 28 χώρες (44 ενώσεις οδηγών EV) να φορτίζονται από πρίζα έως το 2030 (Plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικά) και να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2035.

Οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 24% των άμεσων εκπομπών CO2 από την καύση καυσίμων, παγκοσμίως, εκ των οποίων τα οδικά οχήματα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 75%. Η Παγκόσμια Συμμαχία Οδηγών Ηλεκτρικών Οχημάτων (GEVA) καλεί για δράση, τώρα, για τη μετάβαση από οχήματα που καίνε ορυκτά καύσιμα σε οχήματα που λειτουργούν με καθαρό, ανανεώσιμο ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Για να μεταφερθεί αυτό το μήνυμα στο COP26, οδηγοί ηλεκτρικών από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετέχουν στον «Electric Road to COP26», ξεκινώντας το ταξίδι τους από την Αγγλία, φορτίζοντας 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στο GRIDSERVE Electric Forecourt, στο Εσεξ.

Επίσης, θα μεταβούν και στο σημείο όπου ξεκινά η κατασκευή του gigafactory μπαταριών Britishvolt EV στο Νορθάμπερλαντ, θα επαναφορτίσουν στο Forth Valley College στη Σκωτία και θα καταλήξουν στη Γλασκώβη στο Κέντρο Καινοτομίας Arnold Clark.

Οι οδηγοί EV θα προτείνουν να υποστηριχθεί το αίτημα για πολύ ταχύτερη απελευθέρωση των μεταφορών παγκοσμίως και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων για το περιβάλλον και την υγεία, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

«Η στροφή στις ηλεκτρικές μεταφορές είναι απαραίτητη για τη γρήγορη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη μείωση της επικίνδυνης κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Με τις ραγδαίες βελτιώσεις στην τεχνολογία EV και τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά που έρχονται στην αγορά, είναι απολύτως εφικτό», ανέφερε ο Ζόελ Λέβιν, πρόεδρος της GEVA.





ΠΗΓΗ