Για δωδέκατη χρονιά, η κριτική επιτροπή του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για γυναίκες», εξέλεξε έξι μοντέλα που πρώτευσαν σε αντίστοιχες κατηγορίες. Το τελικό μοντέλο που θα επιλεγεί για το 2022, θα ανακοινωθεί στις 8 Μαρτίου, «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Τα έξι μοντέλα επελέγησαν με βάση την ασφάλεια, την οδήγηση, την άνεση, την τεχνολογία, τη σχεδίαση, την αποτελεσματικότητα, τον αντίκτυπο στο περιβάλλον και τη σχέση ποιότητας/τιμής.

Η ομάδα των 56 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 40 χώρες στις πέντε ηπείρους, είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 65 μοντέλα που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2021.

Οι νικητές ανά κατηγορία: URBAN MODEL – Peugeot 308, FAMILY SUV – Kia Sportage, LARGE CAR – Ford Mustang Mach-E, LARGE SUV – BMW Ix, PERFORMANCE CAR – Audi e-Tron GT και 4X4 – Jeep Wrangler 4xe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Women’s World Car of the Year είναι η μοναδική ομάδα βραβείων αυτοκινήτου στον κόσμο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο αυτοκινήτου, Sandy Myhre, το 2009, η οποία τώρα είναι επίτιμη πρόεδρος, με τη Marta García να είναι εκτελεστική πρόεδρος.





ΠΗΓΗ