ΔΕΔΑ

Ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος

Ολόκληρη η Λαμία θα καλυφθεί από φυσικό αέριο, καθώς επεκτείνεται το δίκτυο διανομής σε όλη την πόλη, ύστερα από την ανακοίνωση που έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος.

Σύμφωνα με τον Μάριο Τσάκα, «το έργο θα έχει πολλαπλασιαστικές ωφέλειες για την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.»

Το πρώτο κτήριο το οποίο θα συνδεθεί με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Λαμίας, προκειμένου τόσο οι πολίτες όσο και ο Δήμος να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η οικονομική και καθαρή μορφή ενέργειας.

Ο Θύμιος Καραΐσκος επισήμανε ότι «το φυσικό αέριο είναι ένα έργο πνοής για την πόλη, που θα βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ζωής και θα αναβαθμίσει οικονομικά και οικολογικά την καθημερινότητά μας. Αποφέρει πολλαπλά και  σημαντικά οφέλη στα  νοικοκυριά και τις  επιχειρήσεις της πόλης μας, όπως και στο περιβάλλον και γενικά στην οικονομία». 

ΔΕΔΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας.

Το έργο στην πόλη της Λαμίας είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν  100 νέα χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 4.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), αριθμός που μπορεί να είναι πολλαπλάσιος εάν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλη την πόλη της Λαμίας θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα  και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2023. 





ΠΗΓΗ