CREDITS OPEL

The new 2021 Opel Astra

Ένα από τα πλέον ισχυρά μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας, το Opel Astra παρουσιάζεται ολοκαίνουργιο με σκοπό να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην αγορά.

Το νέο 5θυρο μοντέλο, ήδη μπήκε στο εργοστάσιο παραγωγής του Ρίσελσχαϊμ και πρόκειται να λανσαριστεί σταδιακά στις ευρωπαϊκές αγορές τους προσεχείς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Astra, θα προσφέρεται σε υβριδικές εκδόσεις και σε Plug-in Hybrid από το ξεκίνημα των πωλήσεων, ενώ το 2023 θα προστεθεί στη γκάμα του μοντέλου και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Astra-e.

Αναμφίβολα, το παρουσιαστικό του αποτελεί πολύ ισχυρό ατού, καθώς η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση του ματιού. Επειτα έρχονται τα υπόλοιπα.

Το νέο Opel Astra είναι πιο δυναμικό από ποτέ, με κομψές, καθαρές επιφάνειες, και με το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor.

Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα, έχει μήκος 4,374 μ. και πλάτος 1,860 μ., ήτοι 4 εκ. πιο μακρύ από το προηγούμενο και λίγο πιο χαμηλό, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 1,3 εκ., στα 2,675 μ. Προφανώς χαρίζει καλύτερους χώρους στην καμπίνα και λίγο περισσότερο χώρο στο πορτ-μπαγκάζ.

Επίσης, διαθέτει το νέας γενιάς σύστημα φωτισμού Intelli-Lux LED Pixel, την πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος, που με 168 στοιχεία LED και είναι πρωτοποριακό για την κατηγορία του μοντέλου.

 

OPEL

2021 Opel Astra Hybrid

 

Στο εσωτερικό της νέας γενιάς Astra φιγουράρει το πλήρως ψηφιακό cockpit Pure Panel, με τα αναλογικά όργανα να αποτελούν παρελθόν. Αντί αυτών, η νέα διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) με φρέσκα, μοντέρνα γραφικά προσφέρει μια πιο διαισθητική και χωρίς περιττά στοιχεία εμπειρία. Η διαχείριση των λειτουργιών των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω μεγάλων οθονών αφής.

Επιπλέον, βασικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού, εξακολουθούν να γίνονται μέσω κάποιων διακοπτών.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο, είναι τα εμπρός καθίσματα που φέρουν πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) και με την εργονομία τους εξασφαλίζουν ιδιαίτερη άνεση, κυρίως σε μεγάλα ταξίδια. Την ίδια στιγμή, ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το Head-up Display, αλλά και η κάμερα 360⁰ Intelli-Vision.

Πολυάριθμα, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδήγησης, όπως αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ανίχνευση πεζού, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), αναγνώριση οδικών σημάτων (speed sign recognition) ή αναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection), ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις.

Το μοντέλο θα λανσαριστεί με το τρικύλινδρο μοτέρ βενζίνης 1.2lt turbo, που αποδίδει 110 ίππους (81 kW) και συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ οι δε δύο Ρlug-in υβριδικές εκδόσεις που συνδυάζουν κινητήρα βενζίνης 1.6 lt και ηλεκτρικό μοτέρ, έχουν ισχύ 180 hp (61 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας) και 225 hp.

Το μοντέλο θα έρθει στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

OPEL

Produktion des Astra im Werk Rüsselsheim, Sommer 2021





ΠΗΓΗ