Η Ελλάδα, το 2021, ήταν για την Air Canada ο πρώτος καλοκαιρινός της, παγκόσμιος προορισμός και αυτό το χαρακτηριστικό θέλει να το ενδυναμώσει το 2022, χρονιά ύφεσης της πανδημίας.

Σήμερα, ο εθνικός αερομεταφορέας του Καναδά, ξεκίνησε και πάλι τα εποχικά του δρομολόγια, τα οποία θα είναι 10 εβδομαδιαίως, από Μόντρεαλ και Τορόντο προς Αθήνα, έως και τις 20 Νοεμβρίου 2022 από Τορόντο, και έως 21 Νοεμβρίου 2022 από Μόντρεαλ, με αεροσκάφη Boeing 777-300ER, χωρητικότητας 450 επιβατών, με δυνατότητα επιλογής τριών κατηγοριών ναύλου.

Απώτερος στόχος της Air Canada, είναι να καταφέρει το 2023 να φθάσει ξανά τις 14 πτήσεις την εβδομάδα, όπως είχε και το 2019, χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.

Με τις μέχρι στιγμής προκρατήσεις εισιτηρίων, έως το Πάσχα οι ταξιδιώτες θα είναι κυρίως Ελληνοκαναδοί, ενώ στη συνέχεια αυξάνονται πολύ οι Καναδοί επισκέπτες στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από τη συνεργασία με την Aegean (πτήσεις κοινού κωδικού), οι ταξιδιώτες αφού έρθουν στην Αθήνα, εν συνεχεία επισκέπτονται διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα.

Σήμερα, στην πτήση της επιστροφής προς το Τορόντο, πιλότος ήταν ο Ζαφείρης Φαφούτης, που μοιράζεται τη ζωή του μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.

O Ελληνας πιλότος Ζαφείρης Φαφούτης
O Ελληνας πιλότος Ζαφείρης Φαφούτης

«Αυτά είναι πολύ συναρπαστικά νέα για τους πελάτες μας στην Ελλάδα που μπορούν να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους και να ανακαλύψουν ξανά τον Καναδά», δήλωσε ο Stefano Casaregola, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων της Air Canada στην Ελλάδα.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε την Air Canada ξανά φέτος στην Αθήνα, και μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά!», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. «Η επανεκκίνηση των απευθείας συνδέσεών μας με το Μόντρεαλ και το Τορόντο για τη θερινή περίοδο 2022, ενισχύει πολύ σημαντικά τη διασυνδεσιμότητα της πόλης και της χώρας μας και προσφέρει ξανά τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να απολαύσει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της Air Canada! Ευχόμαστε μια πολύ επιτυχημένη θερινή περίοδο στην Air Canada και παραμένουμε απόλυτα πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας στην αγορά της Αθήνας», ανέφερε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Παράλληλα, στο αεροδρόμιο γιορτάστηκαν, εν μέρει, τα 80 χρόνια σχέσεων συνεργασίας Ελλάδας και Καναδά.





ΠΗΓΗ